ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο διάσημος οίκος μόδας Dior επιστρέφει μετά από 70 χρόνια στο Καλλιμάρμαρο

Facebook
Twitter
Μετά από 70 χρόνια ο οίκος Dior επιστρέφει στην Ελλάδα. Η επίδειξη της νέας κολεξιόν του διάσημου οίκου στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Ιουνίου, θα μεταδοθεί live παγκοσμίως και θα προβληθεί από όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα.

Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο oίκος, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Eλληνική Eπανάσταση και αναδεικνύουν την ελληνική δημιουργία. Θα ραφτούν στην Ελλάδα, από Έλληνες χειροτέχνες, με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες.

Συμπληρωματικά θα γίνουν φωτογραφήσεις σε εμβληματικά μέρη πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων. Μιλάμε για δυο-τρεις φωτογραφίες στην Ακρόπολη , το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και του Διός στη Νεμέα. Με τον τρόπο αυτό θα προβληθούν παγκοσμίως και λιγότερο γνωστοί αρχαιολογικοί χώροι όπως της Νεμέας.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε με βάση τα οφέλη:

  • Στον πολιτισμό με προβολή των ελληνικών
  • Στις τέχνες με ελληνικές δημιουργίες
  • Στην οικονομία με νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους τεχνίτες από όλη τη χώρα
  • και στον τουρισμό καθώς οι εικόνες θα φτάσουν σε όλο τον πλανήτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 1951, 8 μοντέλα του Christian Dior φόρεσαν μεταξωτές τουαλέτες και φωτογραφήθηκαν μπροστά από τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προειλημμένη πολιτική απόφαση και τονίζει, ότι η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της και αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Από την πλευρά του το υπουργείο απάντησε ότι ο οίκος Dior πρότεινε ένα σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων που προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και ότι τα τριάντα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων, καταξιωμένοι επιστήμονες, διεθνούς κύρους, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αδειοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, βάσει των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top