ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται το ΚΙΝΑΛ

Facebook
Twitter
Στην τελική ευθεία προς το συνέδριο της 20ής Μαΐου εισέρχεται το Κίνημα Αλλαγής, με την επάνοδο από την ανάπαυλα του Πάσχα να σηματοδοτεί τα τελευταία μέτρα του προσυνεδριακού εδάφους. Η πρόκληση για τη Χαρ. Τρικούπη είναι διπλή, καθώς πέρα από τον στόχο ενός καθαρού μηνύματος επανεκκίνησης, που επικοινωνιακά θα έχει ήδη λάβει σάρκα και οστά μέσω του δημοψηφίσματος για το νέο όνομα (στις 8 Μαΐου), υπάρχει και ο άτυπος «συνεδριακός ανταγωνισμός» με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνώσα παράταξη θα πραγματοποιήσει τη δική της εκδήλωση σε δύο εβδομάδες, ενώ η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται ήδη για τον… δεύτερο γύρο στα μέσα του επόμενου μήνα.

Το βασικό προσυνεδριακό ορόσημο, συνεπώς, για το ΚΙΝΑΛ είναι η 8η Μαΐου. Η απόφαση για δημοψήφισμα ήταν μια κίνηση με καθαρό μήνυμα: ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο των κερδών από τη μεγάλη συμμετοχή της 5ης Δεκεμβρίου, επέλεξε να «ανοίξει το παιχνίδι στη βάση», στοχεύοντας σε ανάλογες εικόνες, αντί να περιορίσει το πεδίο δράσης εντός των τειχών του συνεδρίου.

Τα βασικά σενάρια για το νέο όνομα είναι ήδη γνωστά, με τα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη να έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σε όλες τις εσωτερικές τάσεις. Ο ηγετικός πυρήνας μετράει, άλλωστε, προσεκτικά το κάθε σενάριο πριν από τις τελικές εισηγήσεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές, δηλαδή δεν θα αφορά ένα «ναι» ή «όχι» σε μια πιθανή ονομασία. Από εκεί και πέρα, με ερωτηματικό παραμένει το αν θα τεθούν προς ψήφιση περισσότερες από δύο προτάσεις, καθώς και εάν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα «δείξει» προς κάποια εξ αυτών, κάτι που, πάντως, δεν μοιάζει πιθανό.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο βασικές υποψηφιότητες έχουν τον δικό τους εσωτερικό αντίκτυπο. Μια σύνθετη ονομασία με το ΚΙΝΑΛ στη μαρκίζα είναι βέβαιο ότι βρίσκει υποστήριξη, όχι μόνο στο λεγόμενο γεννηματικό μπλοκ, δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας στο εγχείρημα που ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και στη μη πασοκική πτέρυγα που παραμένει στη Χαρ. Τρικούπη. Στην αντίπερα όχθη, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη τοποθετείται σαφώς πιο κοντά στις παραδοσιακές «πράσινες» καταβολές και τις τάσεις που επιθυμούν μια πιο εμφατική επαναφορά του ισχυρού κομματικού brand.

Οσον αφορά, τέλος, στα θεματικά συνέδρια, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει δύο ακόμη εκδηλώσεις. Μετά από Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, σειρά θα πάρουν η Πάτρα με θεματικό άξονα την Παιδεία και (πιθανόν πριν από το κεντρικό συνέδριο) η Λάρισα για την αγροτική πολιτική. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά, όπου το ΚΙΝΑΛ στοχεύει να εδραιώσει τη διαφαινόμενη άνοδό του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top