Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν δομές

Facebook
Twitter
Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην κορυφογραμμή και εν συνεχεία μέσω ρέματος έφθασε στα πρώτα σπίτια της Βούλας. 

Η φωτιά, που αργά το απόγευμα πήρε κατεύθυνση για τη Βάρη, έχει κάψει τουλάχιστον δύο σπίτια και αρκετά αυτοκίνητα, ενώ υπάρχουν ζημιές σε τουλάχιστον 23 κατοικίες.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατού, αστυνομίας και εθελοντών δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο μετά τις 20:30 η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες.

Λίγο πριν από τις 22:00 αναζωπύρωση σημειώθηκε σε λόφο στα βόρεια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Εκεί επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα και ερπιστριοφόρα, ενώ το μέτωπο καίει σε πευκόφυτη περιοχή.

Εντολή για εκκένωση δόθηκε λίγο πριν τις 20:00 για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή, το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 300 τρόφιμους καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS, για προληπτικούς λόγους. Το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.

Τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο, καθώς και ένας πυροσβέστης στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης δηλώνουν ότι η φωτιά ξέσπασε από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε ότι μετά την αντιμετώπιση της φωτιάς περίπου στις 16:00, ξέσπασε νέα φωτιά στο κοιμητήριο Βούλας και αυτή ήταν η αιτία που «αναζωπυρώθηκε» το μέτωπο.

Η φωτιά στη Βούλα λίγο μετά τις 20:30 βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες όπως πάνω από τα Παιδικά Χωριά SOS που γίνονται προσπάθειες να ελεγχθούν.

Ανοιχτοί χώροι για τη φιλοξενία κατοίκων που εκκένωσαν τις κατοικίες τους

Χώροι για τη φιλοξενία των κατοίκων που εκκένωσαν τις κατοικίες τους άνοιξαν στην περιοχή της Βούλας, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο της περιοχής, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Σε ανάρτησή του στο facebook, o δήμαρχος ενημερώνει σχετικά:

Γύρω στις 16:30 μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Άνω Βούλας και των γύρω περιοχών, ώστε να εκκενώσουν την περιοχή.

Οι Αρχές στο μήνυμα απηύθυναν έκκληση προς τους κατοίκους, να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους Άνω Βούλας.
112 voula

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε ζητήσει άδεια για προληπτική εκκένωση του Πανοράματος.

Τα αίτια

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό.

Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε το απόγευμα για ριπές ανέμου ως 8 Μποφόρ.

Παράλληλα επισήμανε σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top