ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες ηχούν ξανά στο Κίεβο – Χτυπήθηκε κτίριο γερμανικού προξενείου

Κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης.

kyiv embasy

Μετά τις 15.00 ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο, προειδοποιώντας τον κόσμο για αεροπορικό βομβαρδισμό. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Νωρίτερα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, χτυπήθηκε κτίριο που στεγάζει γραφεία γερμανικού προξενείου στο Κίεβο.

kyiv 2
Φωτό Reuters

Κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, καθώς οι εργασίες στο γραφείο αυτό της γερμανικής πρεσβείας για έκδοση βίζας έχουν διακοπεί εδώ και αρκετούς μήνες, είπε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

KYIV BLASTS2
Ένας από τους τραυματίες – Φωτο Reuters

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η Γερμανία αναμένει να παραδώσει πολύ σύντομα ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία και να παραδώσει άλλα τρία μέσα στο επόμενο έτος, χωρίς να δώσει ακριβή χρονοδιαγράμματα.

«Ο Πούτιν προσπαθεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βομβαρδίζει μαζικά την Ουκρανία όντας σε απόγνωση για να προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία του πολέμου έπειτα από μια σειρά συνεχόμενων ηττών, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

«Ο Πούτιν είναι απελπισμένος λόγω των ηττών στο πεδίο της μάχης και χρησιμοποιεί την τρομοκρατία των πυραύλων για να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρυθμό του πολέμου προς όφελός του», ανέφερε με tweet του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ