ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του Δημαρχείου -«Ο Θεός μας φύλαξε»

rcncepyhdl6315b22971f02

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις υλικές ζημιές που υπέστη το Δημαρχείο της Σάμου μετά τη διπλή σεισμική δόνηση 5,2 και 4,7 Ρίχτερ της 31ης Αυγούστου.

Από θαύμα φαίνεται πως δεν υπήρξε κάποιο θύμα, καθώς οι εικόνες που μοιράστηκε στο Facebook ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στάντζος, δείχνουν ότι στον χώρο αναμονής του κτιρίου έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή.

Ο κ. Στάντζος έγραψε: «Ο Θεός μάς φύλαξε. Λόγω πτώσης οροφής προ ολίγου στον χώρο αναμονής του ισογείου του Δημαρχείου και μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου παραμένει κλειστό».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου, λίγο πριν τη 1, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (σύμφωνα 4,9 με το Ευρωμεσογειακό), ενώ στις 13:10 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση, με διαφορετικό -όπως φαίνεται- επίκεντρο, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό (5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο).

Ωστόσο, οι ειδικοί έδειξαν καθησυχαστικοί, με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα να δηλώνει: «Δεν ανησυχούμε. Ο σεισμός αυτός δεν είχε καμία σχέση με τον προηγούμενο φονικό σεισμό της Σάμου ούτε γεωλογικά ούτε αλλού».

You may also like

Comments are closed.