ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, αρκετοί ακόμη οι αγνούμενοι

indo1
A man carries his injured daughter as they head to a temporary shelter for those displaced by Monday's earthquake in Cianjur, West Java, Indonesia, Thursday, Nov. 24, 2022. The 5.6 magnitude earthquake left hundreds dead, injures and missing as buildings crumbled and terrified residents ran for their lives on Indonesia's main island of Java. (AP Photo/Tatan Syuflana)
Ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα (21/11) την Ιάβα στην Ινδονησία αυξήθηκε στους 310, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Ακόμα 24 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται ύστερα από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που προκάλεσε κατολισθήσεις και κατέστρεψε κτίρια στη Δυτική Ιάβα, δήλωσε ο Σουχαριάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει μόνο ένα όνομα.

«Αυτοί οι 24 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

indo2
(AP Photo/Tatan Syuflana)

Σύμφωνα με τον Χέρνι Αλφιάντι, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, οι έρευνες θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα, ακόμα και πιο μετά εάν δεν έχουν ανασυρθεί έως τότε όλοι οι νεκροί. «Τα προβλήματα είναι η σταθερότητα του εδάφους, ο όγκος των κατολισθήσεων που επιδεινώνονται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και οι φόβοι για μετασεισμούς», δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Kompas.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περίπου 56.000 σπίτια καταστράφηκαν και πάνω από 62.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε ο Σουχαριάντο.

Το πρωί της Παρασκευής (25/11) νεκρό εντοπίστηκε ένα 7χρονο κορίτσι στην Ινδονησία, το οποίο οι διασώστες αναζητούσαν μετά τον σεισμό της Δευτέρας ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 272 ανθρώπων.

Το άψυχο σώμα της Ασίκα Νουρ Φαουζιάχ ανασύρθηκε από ένα σπίτι που είχε καταρρεύσει στην πόλη Σιαντζούρ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ