ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Self test για εργαζόμενους: Αν χρειαστούν 2 την εβδομάδα το ένα θα το πληρώνει η επιχείρηση

adonis georgiadis vouli
Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, ήταν καλεσμένος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κράτους και αγοράς για τη διάθεση των self tests, ωστόσο κάποια θα δίνονται δωρεάν και κάποια θα πρέπει να πληρώνονται από τις επιχειρήσεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, το κράτος, δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρο το φορτίο των τεστ.

Ο κ. Γεωργιάδης συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιθανό ενδεχόμενο το ένα self – test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος». Διευκρίνισε μάλιστα οτι τα self test θα χρησιμοποιούνται ακόμα για 1,5 περίπου μήνα μια αφού όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δε θα είναι και τόσο χρήσιμα.

Σχετικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αν χρειαστεί ειδικό sms για την μετάβαση σε εστιατόριο ή καφετέρια τότε αυτό θα γίνει ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως δε γίνεται να δοθούν χρήματα στις επιχειρήσεις εστίασης πριν την 3η Μαΐου. «Όλοι οι χώροι οι εξωτερικοί θα έχουν την λειτουργία που ξέραμε και σε αυτούς εντάσσονται και οι ημιυπαίθριοι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί οτι ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να λειτουργήσει η αγορά στην Θεσσαλονίκη και με click inside, να επαναλειτουργήσουν τα mall αλλά και τα κέντρα αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα.

 

You may also like

Comments are closed.