ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Self Test: Πώς θα εξασφαλιστούν για τους υποψηφίους των πανελληνίων στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Για το θέμα της διάθεσης των self test στα σχολεία και στους μαθητές που θα ξεκινήσουν να δίνουν από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη, μίλησε σε πρωινή εκπομπή, ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόβλημα, έχουμε έρθει σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ήδη έχουμε ετοιμάσει τα πακέτα. Οι διευθυντές των σχολείων και των εξεταστικών κέντρων, θα τα προμηθεύονται (τα self test) απευθείας από τις φαρμακαποθήκες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε ο κ. Κόπτσης: «Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Αυτή τη στιγμή λέμε το Ο.Κ. και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι όλοι έτοιμοι ώστε, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα εξεταστικά κέντρα, να παραλάβουν οι μαθητές τα self test».

Οδηγίες για τα self-test κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σχετικά με τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει, ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (Self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Εδώ θα δείτε τη λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Δείτε το υπόλοιπο πρωτόκολλο εδώ: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/anakoinwseis-gel/48839-31-05-21-odigies-gia-tin-asfali-dieksagogi-ton-panelladikon-eksetaseon-metra-prostasias-kai-self-test-3

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top