ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Self Test: Ζητούν «εχέγγυα» οι φαρμακοποιοί για να συνεχίσουν τη διανομή τους

Facebook
Twitter
Ανοιχτό παράθυρο για τη συνέχιση της διανομής των self test από τα φαρμακεία, άφησε ο Θάνος Κουτσούκης, Ειδικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

«Ζούμε έναν πόλεμο. Η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στους φαρμακοποιούς για ένα πρόγραμμα διανομής των self test) τρίμηνης διάρκειας. Tώρα θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, για να δούμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε», δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί ως αντάλλαγμα

«Από την αρχή οι φαρμακοποιοί κάναμε πολύ μεγάλο για να αποδομήσουμε την κακή πληροφόρηση. Δώσαμε αγώνα για την προαγωγή των εμβολιασμών. Θέλουμε από την Πολιτεία ότι αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια. Ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών που είναι ένας σημαντικός θεσμικός συνεργάτης στη πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει θεσμικός συνεργάτης. Δεν ζητάμε κάτι περίεργο. Έληξε το πρόγραμμα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε με την Κυβέρνηση για τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. H κυβέρνηση να κάνει τους φαρμακοποιούς να νιώσουν ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκης.

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των φαρμακείων. Ήρθε μια κυβέρνηση που είπε “σας βλέπω σοβαρά. Θέλω να παραμείνετε στο παιχνίδι”. Προφανώς τα χρόνια των μνημονίων δεν μας έβλεπε έτσι. Υπάρχει άλωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την είσοδο των ιδιωτών, το ωράριο λειτουργίας», τόνισε ο κ. Κουτσούκης καλώντας εμμέσως την Κυβέρνηση να βρει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top