ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σερβία: Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα αν όντως ο Τζόκοβιτς νόσησε από κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου

Facebook
Twitter
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Τζόκοβιτς. Οι δικηγόροι του Σέρβου αντισφαιριστή στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν στο δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει την έφεση στην απόφαση απέλασης του από την Αυστραλία, αναφέρουν ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου.

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται αφού είναι γνωστό ότι ο Τζόκοβιτς στις 16 Δεκεμβρίου την ημέρα δηλαδή που δήλωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό επισκέφτηκε έκθεση γραμματοσήμων που εξέδωσαν προς τιμήν του τα Σερβικά Ταχυδρομεία.

Почаствован сам што сам добио поштанску марку са својим именом. Хвала мојој драгој земљи на овом јединственом поклону!…

Δημοσιεύτηκε από Novak Djokovic στις Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Την ίδια ημέρα το βράδυ, συμμετείχε και σε πάνελ που οργάνωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομα του. Την επόμενη δε ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Τενις του Βελιγραδίου, βράβευσε τους καλύτερους έφηβους παίχτες του τένις.

Και όλα αυτά χωρίς να φοράει μάσκα και να λαμβάνει κάποια μέτρα προστασίας. Αν όντως ήταν θετικός στο κορονοϊό τίθεται το ερώτημα γιατί έκανε δημόσιες εμφανίσεις αλλά εγείρεται και νομικό ζήτημα αφού η νομοθεσία στην Σερβία απαγορεύει την διασπορά, συνειδητά, της νόσου. Τα περισσότερα ΜΜΕ στη Σερβία αποσιωπούν αυτά τα στοιχεία και εκείνο που ενδιαφέρει όλους εδώ είναι αν θα επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Γύρω από αυτό η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άννα Μπρνάμπιτς, δήλωσε αισιόδοξη. Ανέφερε, σε συνέντευξη που έδωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι μίλησε τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας και διαπίστωσε ότι το κλίμα είναι θετικό. Τόνισε δε ότι η Σερβία είναι πρόθυμη να παράσχει εγγυήσεις για να επιτραπεί η είσοδος του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.  Η Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι με παρέμβαση του Βελιγραδίου παραδόθηκαν στον Τζόκοβιτς τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής, κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του όπως και όργανα γυμναστικής για να ασκείται. 

 Σε αντίθεση με την πρωθυπουργό της Σερβίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος και δηλώνει ότι πρόκειται για πολιτικοποιημένη υπόθεση. Ο Ντάτσιτς επισημαίνει ότι η υπόθεση Τζόκοβιτς θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Σερβία με την Αυστραλία.      

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φιλοξενείται από την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στην Μελβούρνη, όπου οδηγήθηκε μετά την άρνηση των ομοσπονδιακών αρχών της Αυστραλίας να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα με ιατρική εξαίρεση.

Ο Τζόκοβιτς αρνείται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και μετέβη στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο τουρνουά “Australian Open” έχοντας εξασφαλίσει βίζα βάση ιατρικής εξαίρεσης διότι είχε νοσήσει. Οι συνοριακές αρχές έκριναν άκυρη την βίζα του και αποφάσισαν την απέλαση του. Ο Σέρβος αντισφαιριστής άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top