ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σεξ: Δυο ερωτογενείς ζώνες που αυξάνουν την απόλαυση

Facebook
Twitter

Οι έρευνες γύρω από το σeξ και γενικότερα τον ανθρώπινο ερωτισμό είναι συνεχείς και ουκ ολίγες. Τα συμπεράσματα που έχουν βγάλει μας βοηθούν να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα ως προς το ποιες κινήσεις μπορούν να διεγείρουν περισσότερο τον ερωτικό μας εγκέφαλο και ρίχνουν φως πάνω στα μυστικά του ανθρώπινου ερωτισμού.

Δυο ερωτογενείς ζώνες που αυξάνουν την ερωτική απόλαυση είναι οι παρακάτω:

Η διέγερση των θηλών

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ένα πολύ ιδιαίτερο δίκτυο νευρικών ινών, με τη λειτουργία τους να βασίζεται στην ανατριχίλα και τη διέγερση των θηλών. Και μάλιστα και στα δυο φύλα.

Η διέγερση της θηλής μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Με τον θηλασμό, με το κρύο, αλλά κατά κύριο λόγω με τα χάδια, είτε μέσω των δακτύλων είτε μέσω της γλώσσας του/της συντρόφου.

Μια δεύτερη ομάδα ερευνητών, ανακάλυψε κάτι που είναι επίσης εντυπωσιακό. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν ερεθίσματα για τη διέγερση των θηλών τους. Στη μαγνητική τους τομογραφία διαπιστώθηκε πως η ζώνη του εγκεφάλου που διεγέρθηκε ήταν η ίδια, με εκείνη που διεγείρεται όταν ερεθίζεται ο κόλπος, η κλειτορίδα και ο τράχηλος.

Όταν οι θηλές διεγείρονται μάλιστα, απελευθερώνονται ορμόνες που προκαλούν χαρά και απόλαυση όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες. Οι δυο ομάδες ερευνητών λοιπόν, απέδειξαν πως η διέγερση των θηλών και στα δυο φύλα ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ερωτογενής ζώνη, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στα προκαταρκτικά για περισσότερη απόλαυση.

Κύμβη του αυτιού: Ένα πραγματικό «κουμπί» απόλαυσης

Πρόκειται για ένα «κουμπί» που προκαλεί πυροτεχνήματα στον εγκέφαλο. Βρίσκεται στο επάνω μέρος της κόγχης του πτερυγίου του αυτιού. Η εξέλιξη στην απεικόνιση μιας μαγνητικής τομογραφίας μας έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουμε την άγνωστη δράση της κύμβης όταν αυτή ερεθιστεί.

Μια ομάδα επιστημόνων προσπάθησε να δει τα αποτελέσματα με τον ερεθισμό του λοβού του αυτιού, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Αλλά αποδείχθηκε πως η δυναμική βρισκόταν στην κύμβη. Το χάδι σε αυτή την περιοχή ενεργοποιεί πολλές εγκεφαλικές ζώνες, που αυξάνουν τα επίπεδα της ευχαρίστησης και της απόλαυσης.
Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, η διέγερση μέσω της κύμβης κάνει καλό στην καρδιακή λειτουργία και στο πεπτικό σύστημα. Κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για έναν συνδυασμό διέγερσης και χαλάρωσης, ο οποίος εμπλουτίζει κατακόρυφα την σeξουαλική πράξη.

Τρία λεπτά αρκούν για να διεγερθεί η κύμβη. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει μέσω της γλώσσας, η οποία θα πρέπει να σχηματίσει μικρούς κύκλους. Το ρίγος και η ανατριχίλα που θα προκληθεί, θα σας εκπλήξει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top