ΚΟΣΜΟΣ

Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από δεκάωρη επέμβαση

didima siamaia
Ένα θαύμα βιώνει η οικογένεια Αλτομπέλι από το Σικάγο, καθώς τα δύο κοριτσάκια τους μπορούν να ελπίζουν σε μια φυσιολογική στο μέλλον, παρά το ότι γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά.

Όταν η μητέρα τους ήταν 20 εβδομάδων έγκυος επισκέφθηκε τον γιατρό της για τον απαιτούμενο υπέρηχο. Ήταν ενθουσιασμένη που τελικά θα έβλεπε το μωρό της. Καθώς έριξε μια ματιά στην οθόνη, είδε κάτι εκπληκτικό. Επρόκειτο για δίδυμη κύηση, κάτι που την έκανε ακόμα πιο χαρούμενη.

Ωστόσο, η γιατρός της διαπίστωσε γρήγορα ότι τα μωρά ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. Παρά το αρχικό σοκ, οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν την κύηση γνωρίζοντας ότι ο δρόμος για τον διαχωρισμό τους θα ήταν μακρής.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, η Μάγκι γέννησε Άντη και τη Λίλη με καισαρικής τομής. Οι γιατροί μετέφεραν τα κορίτσια κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Αργότερα, η μαμά και ο μπαμπάς τα κράτησαν για πρώτη φορά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους, στις 13 Οκτωβρίου 2021, τις χώρισαν μετά από ένα χειρουργείο 10 ωρών.

conjoined twins kb inline 3 220120 3fc8f2

Ο διαχωρισμός του ήπατος ήταν μεγάλη πρόκληση. Οι ακτινολόγοι δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του συκωτιού των κοριτσιών που έδειχνε στους γιατρούς πώς συνδέονται μεταξύ τους. Οι γιατροί έπρεπε επίσης να βεβαιωθούν ότι το διάφραγμα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη διαίρεση του.

Όλα όμως πήγαν καλά και δύο μήνες μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Σικάγο, την 1η Δεκεμβρίου 2021. Τα κορίτσια κάνουν λογοθεραπεία, φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες, ενώ έχουν σωλήνες σίτισης, χωρίς αυτό να τις εμποδίζει να εξασκούνται στο φαγητό.

Απολαμβάνουν τη ζωή όπως όλα τα άλλα νήπια, κάτι που είναι εκπληκτικό για τους γονείς τους, που ελπίζουν, όπως και οι γιατροί, στο μέλλον να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ