ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ: Ξεκινά Ισραήλ, έρχονται  +15.000 τουρίστες από Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία…20

Facebook
Twitter

 του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Όπως έγραψε την περασμένη Τρίτη το Politeianews.gr, η «είδηση» που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για την πορεία του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι στην Αχαΐα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, επισφραγίστηκε με την επίσημη ανακοίνωση προς την διεύθυνση του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου που έγινε, ότι παρά την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ τελικώς αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιούνται πτήσεις από το Τελ Αβίβ.

Με άλλα λόγια, το Ισραήλ ξαναμπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» του τουρισμού.Η εξέλιξη αναπτερώνει περαιτέρω το ηθικό και την αισιοδοξία καθώς θα αυξηθεί σημαντικά ο συνολικός αριθμός των τουριστών που φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθούν την περιοχή μέσω του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου.

1) Γκουβίτσας (2) (1)

Όπως δήλωσε στο Politeianews.gr ο Αρολιμενάρχης του αεροδρομίου του Αράξου κ. Γιώργος Γκουβίτσας, οι αφίξεις από το Ισραήλ θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή και ξεκινούν από τις 20 Ιουνίου, δηλαδή, από την επόμενη Πέμπτη, και θα συνεχιστούν μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια αναμένεται να υπερκαλυφθεί το κενό που προκάλεσε στις τουριστικές αφίξεις στη Δυτική Ελλάδα ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς έπαψαν να έρχονται τόσο οι Ρώσοι, όσο και Ουκρανοί.

 

 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΚΡΑΤΗ

Όμως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε κι άλλη μια σημαντική είδηση. Ότι αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των ταξιδιωτών που θα προέλθουν από τρεις χώρες, και συγκεκριμένα, από Ρουμανία, από Λετονία και από Λιθουανία. Και μιλάμε για αξιοσημείωτο αριθμό επισκεπτών καθώς από την Ρουμανία θα καταφθάσουν 10.000 περισσότεροι τουρίστες! Ενώ από Λετονία και Λιθουανία οι τουρίστες θα είναι συν 4.000 με 5.000 επιπλέον από εκείνους που είχαν ήδη προγραμματίσει να προσγειωθούν φέτος το καλοκαίρι στον Άραξο. Όπως εξήγησε ο κ. Γκουβίτσας, μάλιστα, αυτό οφείλεται στους καρπούς προσπαθειών που κατεβλήθησαν από συγκεκριμένο πρακτορείο ταξιδιωτικών εκδρομών το οποίο πέτυχε την σημαντική διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας που είχε για μαζικές εκδρομές με τις εν λόγω χώρες.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ 160.000 ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Θυμίζουμε ότι εξ αρχής ο πήχης για την φετινή θερινή σαιζόν, από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, έχει μπει στις 160 χιλιάδες επιβάτες. Είναι ένας στόχος εφικτός με βάση τη δουλειά και την προετοιμασία που έχει γίνει και μάλιστα, με δεδομένες τις παραπάνω εξελίξεις, δηλαδή, τις αφίξεις από Ισραήλ αλλά και την αύξηση τουριστών από Ρουμανία, Λετονία και Λιθουανία, ίσως αυτός ο στόχος ξεπεραστεί και μάλιστα κατά πολύ περισσότερους τουρίστες! Πέρυσι οι τουρίστες που προσγειώθηκαν στην Αχαΐα ανήλθαν σε 142.000. Αριθμός ρεκόρ αν υπολογίσει κανείς ότι το μεγάλο «πικ» ήταν το 2018-2019 με 186.500 επιβάτες αλλά έπειτα υπήρξε απότομη πτώση λόγω πανδημίας αλλά και πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας. Και τώρα, με τον νέο πόλεμο στο Ισραήλ, απ’ όπου επίσης είχαμε πτήσεις, θα υπάρξει νέο κενό.

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκουβίτσας μίλησε για συλλογική προσπάθεια και από την πλευρά των ανθρώπων του πολιτικού αεροδρομίου, αναδεικνύοντας την επιτυχία του αγώνα που καταβάλλεται με σκοπό την όσο το δυνατόν περισσότερη αύξηση, χρόνο με τον χρόνο, του αριθμού επιβατών οι οποίοι καταφθάνουν στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, υπογράμμισε το γεγονός ότι αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία διαμέσου των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό. Βέβαια είναι μία ενίσχυση που αφορά συνολικά την τοπική οικονομία, εφόσον το χρήμα «κινείται» ευρύτερα. Διευκρίνισε επίσης ότι όλα αυτά γίνονται παρ’ όλες τις ελλείψεις και παρ’ όλα τα προβλήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στο αεροδρόμιο. Το οποίο ναι μεν φέτος αποκατέστησε τον φωτισμό του, με παρέμβαση της Αχαιής Υφυπουργού κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, και άρα μπορούν πια να προσγειώνονται και νυχτερινές πτήσεις, όμως κατά τα άλλα, τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

 

Στις δύο φωτογραφίες φαίνονται οι προγραμματισμένες πτήσεις του Ιουνίου, στη μία, και οι αφίξεις του Μαϊου, στην άλλη. Γεγονός που επιτρέπει συγκρίσεις οι οποίες έχουν θετικό αποτύπωμα.

 

εικόνα_Viber_2024-06-04_11-33-13-002 (1) εικόνα_Viber_2024-06-04_11-33-43-729

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top