ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα (26/7) οι αποφάσεις για τον Κατώτατο Μισθό – Προβλέπεται αύξηση κατά 2%

xrimata
Στο μοντέλο άλλων χωρών της ΕΕ θα κινηθεί ο κατώτατος μισθός και η αύξησή του κατά 2% από την κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα κάνει την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 663 ευρώ και θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης και ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η στάθμη των δεδομένων να ήταν δύσκολη για το κυβερνητικό επιτελείο, διότι οι περισσότεροι φορείς (τόσο εργοδότες όσο και επιστήμονες) είχαν ταχθεί υπέρ του «παγώματος» στα τωρινά επίπεδα, ώστε να ξεπεραστεί πρώτα το εμπόδιο της πανδημίας και να μην δημιουργηθούν δυσοίωνες κινήσεις σε ένα ασταθές περιβάλλον, που αποτελεί προϊόν του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να δώσει το πράσινο φως για μια αύξηση συμβολικού χαρακτήρα ώστε να να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς, όπως έκαναν και άλλες χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία και η Μάλτα έδωσαν αύξηση κατά 1%, η Πολωνία 7,7% και η Κροατία 4,6%. Τη μεγαλύτερη αύξηση 16,3% αποφάσισε η Λετονία, όμως εκεί αντιστοιχεί σε μόλις 0.41 ευρώ.

You may also like

Comments are closed.