ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑGALLERYΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έφτασε στην Πάτρα ο Πέτσας, φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας»

Στην Πάτρα έφτασε σήμερα, Κυριακή (4/4) λίγο μετά τις 9.00 το πρωί  ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τον αναβρασμό του εμπορικού κόσμου που επικρατεί στην περιοχή.

Η πρώτη συνάντηση που έχει ο Πέτσας είναι με τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη αυτή την ώρα και αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προσανατολίζεται να ασκήσει σκληρές πιέσεις στον Υφυπουργό για άνοιγμα των καταστημάτων, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ η πρώτη σκέψη είναι οι καταστηματάρχες θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, ώστε να μην δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στους εργαζόμενούς τους.

Μάλιστα, κατά την άφιξη του Υφυπουργού, έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας περίμεναν περίπου 40 με 50 άτομα, όπου τον υποδέχθηκαν, εκφράζοντας τα παράπονα τους, αλλά και την ανάγκη για άνοιγμα της αγοράς.

Βαγενάς: «Θέλουμε άνοιγμα, δεν αντέχουμε άλλο»

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Βαγενάς, λίγο πριν τη σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

Τόνισε πως: «Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα. Θέλουμε άνοιγμα σήμερα. Είμαστε η μόνη πόλη σε ένατη εβδομάδα λοκντάουν. Δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν να πάνε στο σπίτι τους φαγητό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Καλούν σε κινητοποίηση!

Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει καλέσει σε μαζική κινητοποίηση σήμερα με αφορμή την επίσκεψη Πέτσα και σε ανακοίνωσή του χθες, Σάββατο, ανέφερε τα εξής:

“Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4:

  • στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο
  • στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!”

You may also like

Comments are closed.