ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σήμερα η κηδεία του Σάκη Ξένου *Θ. Αργυράτος: «Λαμπρή ψυχή ανιδιοτέλειας»

Καταγραφή 2
Μεσημέρι Παρασκευής, 6 Αυγούστου 2021. Ξαφνικά το τηλέφωνο στα γραφεία της «Match» και «Πολιτείας» χτυπάει, αλλά ουδείς περίμενε τα λόγια φίλου στην άλλη άκρη της γραμμής. Κι όμως, δεν ήταν ψέμα, ο Σάκης Ξένος στα 63 του χρόνια, είχε φύγει από τη ζωή.

Το σοκ της είδησης μεγάλο και πιο πολύ για τον γραφών. Ο Σάκης δεν ήταν μόνο φίλος και γείτονας, ήταν ένας πολύ αγαπητός και δραστήριος άνθρωπος στην κοινωνία της Πάτρας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοίμαζε το δικό του αμάξι για να πάρει μέρος στους αγώνες που επρόκειτο να γίνουν, ήταν η ψυχή των ράλι. Θυμάμαι τα πρωινά, στην οδό Καραβαγγέλη, εκεί στην πλατεία Γηροκομείου, την μηχανή του αυτοκινήτου να παίρνει μπροστά και το «βουν βουν» να ακούγεται στο τετράγωνο γλυκό.

«Έτρεχε για όλα»

Εκτός όμως από τη λατρεία που είχε για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, υπήρξε η ψυχή του νεοσύστατου τότε Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων (και μετέπειτα ΟΝΑΠ) επί δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα και επί αντιδημαρχίας Γιάννη Κασίμη, καθώς ήταν αυτός, που «έτρεχε» για όλα, σε ότι αφορούσε τον κλασικό αθλητισμό και παράλληλα επί δημαρχίας Φλωράτου, καθιερώθηκαν τα πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου των επαγγελματικών τάξεων, με τη δική του στήριξη μαζί με του Θόδωρου Αργυράτου.

Ζωγράφισε τον «Καθαρούλη»

Πολλοί δεν γνωρίζουν πως ήταν ο άνθρωπος, που ζωγράφισε τον «Καθαρούλη», ένα πρόγραμμα καθαριότητας που έγινε πρότυπο ακόμα και για μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις επί δημοτικής αρχής Ανδρέα Καράβολα και ακόμα υπάρχει αποτυπωμένο στα αυτοκίνητα του Δήμου Πατρέων. Από την άλλη, ο εκλιπών, υπήρξε και ποδοσφαιριστής, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από την Παναχαϊκή αγωνιζόμενος και με τη φανέλα της στο τότε πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, και μετέπειτα, φόρεσε τη φανέλα του Παναργειακού όπου επίσης έπαιξε στο πρωτάθλημα της τότε Β΄ Εθνικής κατηγορίας, για να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΑΠΣ Πάτραι.

Καταγραφή 7

Θόδωρος Αργυράτος: «Λαμπρή ψυχή ανιδιοτέλειας»

Ο προϊστάμενος στην ΔΕΥΑΠ και πρόεδρος των πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Τάξεων του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Αργυράτος, αδελφικός φίλος του εκλιπόντα Σάκη Ξένου, σαφώς σοκαρισμένος από τον απροσδόκητο χαμό του είπε δυο λόγια στη «Match».

«Ο φίλος μου Σάκης, ο αδελφός μου, υπήρξε μια λαμπρή ψυχή ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο που λάτρευε τα παιδιά. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Σάκης είχε βγει στη σύνταξη τα τελευταία 5 χρόνια, μιας και λειτουργούσε στα του Δήμου σχεδόν ως κανονικός εργαζόμενος. Προσέφερε οικειοθελώς την εργασία του για τα πρωταθλήματα Εργαζομένων του Δήμου αλλά και για όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του και μάλιστα ως βασικός συντελεστής. Ήταν τόσο αγαπητός από τον κόσμο και τους συνεργάτες του, ήταν τόσο αξιόπιστος ο λόγος του, που με ένα τηλέφωνο έλυνε προβλήματα σε δύσκολες ώρες, όταν όλοι σηκώναμε τα χέρια ψηλά. Στα δύσκολα πάντα έβγαινε μπροστά, ακόμη και τώρα που ήταν συνταξιούχος.

Δέκα οχτώ χρόνια περάσαμε μαζί, ήταν για μένα εκτός από συνάδελφος, ένας αδελφικός φίλος, κάθε μέρα σχεδόν την περνάγαμε μαζί. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ, μακάρι όλοι μας να παραδειγματιστούμε απ’ τον τρόπο που ενεργούσε ο Σάκης».

Γιάννης Κασσίμης: «Έφυγε ένα χρυσό παιδί»

Για τον εκλιπόντα Σάκη Ξένο, μίλησε στη «Match» ο τέως αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Γιάννης Κασσίμης, λέγοντας: «Έφυγε ένα χρυσό παιδί, ήταν η ψυχή του τμήματος, στην οδό Παντανάσσης στα πρώτα γραφεία που στεγαστήκαμε, θυμάμαι ακόμη όταν δημιουργήσαμε το τμήμα κολύμβησης, έκανε και τον προπονητή, ήταν αυτός, που διοργάνωσε τους σχολικούς αγώνες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

-Ο Σάκης Ξένος ήταν παντρεμένος με την Σταυρούλα Μπουσέ και είχε μια κόρη την Μαρία Φωτεινή (Μαριφένια). Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου στις 5 μ.μ στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών.

Τάσος Αγγελόπουλος

You may also like

Comments are closed.