ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ: Εξι στο εδώλιο για εκβιασμό του αντιπεριφερειάρχη

Facebook
Twitter
dikastiria

Σήμερα Δευτέρα συνεχίζεται στα Δικαστήρια της Πάτρας η δίκη 6 ατόμων μετά από μήνυση που υπέβαλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης. Στο πλευρό του κ. Κοροβέση σύσωωμη η Περιφερειακή Αρχή με τον Νεκτάριο Φαρμάκη να στέκεται στο πλευρό του μετά την περιπέτειά του και τον εκβιασμό και τις απειλές πουδέχθηκε. Όπως ο ίδιος δήλωσε «τα μηνύματα που μου έστελναν ήταν τρομοκρατικά… Με απειλούσαν με τους διαλόγους για να με καταστρέψουν»!

Στο εδώλιο κάθονται έξι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κατ’ επάγγελμα τέλεσης της εκβίασης με απειλή βλάβης του λειτουργήματος και της σύστασης συμμορίας.

Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται πώς μέχρι και με βίντεο της προσωπικής του ζωής απειλούσαν τον Νίκο Κοροβέση, ενώ μεταξύ των έξι είναι και τρεις γνωστοί Ηλείοι δικηγόροι.

Και οι έξι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζουν πως οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν ευσταθούν και πως είναι προϊόν κατασκευής.

Μάλιστα, η πλευρά της υπεράσπισης στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο να κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο άνθρωπος πάνω στον οποίο βασίστηκε η καταγγελία καθώς σε αυτόν μίλησε ο κ. Κοροβέσης και τον προέτρεψε να ενημερώσει την Αστυνομία για τις απειλές που όπως υποστηρίζει δεχόταν μέσω μηνυμάτων. Για το σχετικό αίτημα επιφυλάχτηκε ο Εισαγγελέας της Έδρας και εκκρεμεί από το Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος Πατρών, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης σε δήλωσή του για την υπόθεση ανέφερε τα εξής: «Κατ´ αρχάς είναι λυπηρό να βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου δικηγόρος, ο οποίος απλά άσκησε τα καθήκοντα του στο πλαίσιο των εντολών του πελάτη του. Βέβαια είναι ακόμα χειρότερο, να παγιδεύεται συλλειτουργός της δικαιοσύνης, όπως ο εντολέας μου και να υπάρχει προσπάθεια από τον μηνυτή, να εμπλέξει άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους, θεωρώντας τους εγκληματική ομάδα. Έως σήμερα είχαμε επιλεκτική και αποσπασματική ενημέρωση για την υπόθεση, με την μόνη διαφορά ότι τώρα στην ακροαματική διαδικασία τα ψέματα τελειώνουν».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Το 2024 έγινε σύλληψη των κατηγορουμένων εκβιαστών. Οι δύο πρώτοι, είχαν ραντεβού με τον δικηγόρο του αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του στην Αμαλιάδα προκειμένου να παραλάβουν το ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ που είχαν ζητήσει για να σταματήσουν να τον εκβιάζουν για κάποιο ψηφιακό υλικό που είχαν στη διάθεση τους

Όπως και έγινε. Τα δύο άτομα πήγαν στο ραντεβού και ο δικηγόρος τους παρέδωσε τα χρήματα τα οποία ήταν προσημειωμένα κι έτσι οι αστυνομικοί τους «τσάκωσα». Στη συνέχεια συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα. Το μαρτύριο για τον Νίκο Κοροβέςη είχε ξεκινήσει από τον Μάιο του 2023 οπότε και τα δύο άτομα -ο ένας δικηγόρος- απειλούσαν τον αντιπεριφερειάρχη για το εν λόγω υλικό και του αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Μάλιστα μέχρι και σήμερα τους είχε δώσει συνολικά 21 χιλιάδες ευρώ σε δύο δώσεις των 18000 και 3000 ευρώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή