ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica – Συγκέντρωση αγροτών στο Αίγιο

6 1

Ο ξεσηκωμός των αγροτών συνεχίζεται και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς δυναμώνουν, αφού οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης τόσο για παύση της Αγρανάπαυσης όσο και για ενισχύσεις μέσω της πρώτης Αρωγής δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους παραγωγούς.

Με δεδομένο τον αναβρασμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Έλληνες αγρότες που είχαν αρκετό καιρό να βγουν συντονισμένα στους δρόμους φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον κλάδο του που όπως λένε δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ.

Σήμερα, οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν στην Θεσσαλονίκη στην Agrotica το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει ενώ τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα έξω από την νότια πύλη της έκθεσης.

Εξάλλου σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης προχώρησαν σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου που επλήγησαν από τον Daniel και μια σειρά καιρικών φαινομένων στο παρελθόν.

«Θέλουμε δίκαιες αποζημιώσεις και χρονοδιάγραμμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε προκαταβολή για καμία καλλιέργεια. Έχουμε ζημιές από το παγετό, τη χαλαζόπτωση και τον Daniel. Περιμένουμε πότε θα αποζημιωθούμε για την απώλεια της παραγωγής, το φυτικό κεφάλαιο και τον εξοπλισμό» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία Φρούιτ», στα Δένδρα Τυρνάβου, κ. Χρήστος Τασιούλας.

Συγκέντρωση στο Αίγιο

Νέα συγκέντρωση στη γέφυρα Σελινούντα στο Αίγιο διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 5 μ.μ., οι αγρότες της Αιγιάλειας και καλούν τον κόσμο να βρεθεί στο μπλόκο τους και να τους συμπαρασταθεί.

Χθες μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήσαν οι μελισσοπαραγωγοί της Αχαΐας, ζητώντας άμεση επίλυση των προβλημάτων τους.

You may also like

Comments are closed.