ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα το πρωί η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

sartana bombing xr

Ύστερα από συνεχόμενους βομβαρδισμούς και με τον τραγικό απολοιγισμό νεκρών να μεγαλώνει, αποφασίστηκε ότι στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει από τις ελληνικές αρχές η εκκένωση από τη Μαριούπολη.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθούν Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφοι από τη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό πολιορκία, με κατεύθυνση προς τη Ζαπορίζια.

Επικεφαλής της επιχείρησης θα είναι ο πρέσβης που έχει στείλει ο Νίκος Δένδιας, Φραγκίσκος Κωστελένος, ο οποίος επικουρεί τον Γενικό Πρόξενο Μαριούπολης, Μ. Ανδρουλάκη.

Όπως έγινε γνωστό από ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει αύριο 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από την Μαριούπολη προς τα δυτικά και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

You may also like

Comments are closed.