ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σινεμά: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (trailers)

Facebook
Twitter

Το έγκλημά μου ★★★½
ΚΩΜΩΔΙΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Ερμηνείες: Νάντια Τερεσκέβιτς, Ρεµπέκα Μάρντερ, Ιζαμπέλ Ιπέρ

Μετά μια σειρά μάλλον μέτριων –για τα στάνταρ του– ταινιών, ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει με μια ιδιότυπη αστυνομική κωμωδία, η οποία παντρεύει αποτελεσματικά μια άλλη εποχή με τάσεις και γεγονότα του σήμερα. Στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930, η όμορφη νεαρή ηθοποιός Μαντλέν (Νάντια Τερεσκέβιτς) βρίσκεται κατηγορούμενη για τη δολοφονία ενός ισχυρού κινηματογραφικού παραγωγού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι βρέθηκε σε αυτοάμυνα και με τη βοήθεια της φίλης της και (άνεργης) δικηγόρου Πολίν (Ρεμπέκα Μάρντερ) καταφέρνει όχι μόνο να αθωωθεί αλλά και να γίνει ηρωίδα, εκτοξεύοντας την καριέρα της. Ολα αυτά μέχρι που μια μυστηριώδης γυναίκα (Ιζαμπέλ Ιπέρ) θα εμφανιστεί από το πουθενά και τα πραγματικά γεγονότα θα έρθουν στην επιφάνεια.

Ο Οζόν αφηγείται μια ιστορία με έντονα στοιχεία νουάρ, η οποία ωστόσο αποκτά κωμικές διαστάσεις και (κυρίως) αντιστρέφει έξυπνα τους ρόλους ανδρών και γυναικών. Η φαμ φατάλ λειτουργεί εδώ ως σύμβολο της γυναίκας που αντιστέκεται στην προδιαγεγραμμένη μοίρα της, παίρνει την κατάσταση στα χέρια και τελικά θριαμβεύει ακόμη και μέσα στο πατριαρχικό περιβάλλον της εποχής. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας χαρακτήρες-καρικατούρες, αλλά δίνοντας τέτοια χαρακτηριστικά ακόμη και στους πρωταγωνιστές του, ο Γάλλος δημιουργός αποφεύγει την «κατήχηση», ενώ σχολιάζει μια αμοραλιστική πραγματικότητα που απηχεί και στο σήμερα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και το καστ της ταινίας, το οποίο πέρα από τις ταλαντούχες Τερεσκέβιτς και Μάρντερ, διαθέτει σε δεύτερους ρόλους διακεκριμένους Γάλλους ηθοποιούς όπως η Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Φαμπρίς Λουκινί και ο Ντάνι Μπουν.

Αγάπη και μίσος ★★½
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσάν
Ερμηνείες: Μαριόν Κοτιγιάρ, Μελβίλ Πουπό

Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Αρνό Ντεπλεσάν («Τα χρυσά μας χρόνια») καταπιάνεται με μια «δύσκολη» ιστορία, όπου το τυφλό μίσος διαταράσσει έναν από τους πιο ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Η Αλίς (Μαριόν Κοτιγιάρ), επιτυχημένη ηθοποιός, έχει να ιδωθεί με τον αδελφό της, Λουί (Μελβίλ Πουπό), για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Ανάμεσά τους έχει ορθωθεί τείχος λόγω κάποιων απροσδιόριστων γεγονότων του παρελθόντος. Οταν ωστόσο οι ηλικιωμένοι γονείς τους θα έχουν ένα σοβαρό ατύχημα, οι δυο τους θα αναγκαστούν να συναντηθούν ξανά και να μιλήσουν πάνω σε όσα τους χωρίζουν. Ο Ντεπλεσάν παίρνει τον χρόνο του, σκιαγραφώντας λεπτομερώς και προσεκτικά τις παραμέτρους της σχέσης ανάμεσα στα δύο αδέλφια, προτιμώντας μάλιστα να μας αφήσει να μαντέψουμε την αιτία της ρήξης τους. Συνολικά το φιλμ του επωφελείται από τις εξαιρετικές ερμηνείες των Κοτιγιάρ και Πουπό –σε δεύτερο ρόλο και η χαρισματική Γκολντσίφτε Φαραχανί–, του λείπουν ωστόσο οι κορυφώσεις και η κινηματογραφική τόλμη που θα το έκαναν περισσότερο ενδιαφέρον.

Επίδοξοι κληρονόμοι ★★
ΚΩΜΩΔΙΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Ντιν Κρεγκ
Ερμηνείες: Τόνι Κολέτ, Αννα Φάρις, Ντέιβιντ Ντουκόβνι

Μία ακόμη κωμωδία για τα θερινά σινεμά έχει για πρωταγωνίστρια την Τόνι Κολέτ. Η τελευταία υποδύεται τη Μέρσι, η οποία μαζί με την αδελφή της Σαβάνα (Αννα Φάρις) θα βάλουν στο μάτι την κληρονομιά της ετοιμοθάνατης –και πολύ πλούσιας– θείας τους, προκειμένου να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι στην έπαυλη της θείας καταφθάνουν σύντομα και τα υπόλοιπα ξαδέλφια τους με τον ίδιο ακριβώς σκοπό, οπότε ο «πόλεμος» μεταξύ τους ξεκινά.

Spider-Man: ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν

Στις αίθουσες βγαίνει επίσης το «Spider-Man: ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν», ένα ακόμη σίκουελ, αυτή τη φορά πολυαναμενόμενο, καθώς αφορά την βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2018 για τον Ανθρωπο-Αράχνη από την ομάδα των Χοακίμ Ντος Σάντονς, Κεμπ Πάουερς και Τζάστιν Κ. Τόμπσον.

Στη νέα ταινία, ο Μάιλς μετά την επανένωσή του με την Γκουέν βρίσκεται στο «Αραχνο-Σύμπαν» και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων. Για να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές, πρέπει να αναζητήσει μέσα του το νόημα του να είσαι ήρωας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top