ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας (trailer)

Facebook
Twitter
Ο πολυαναμενόμενος Batman, ο Συρανό σε νέα μιούζικαλ μεταφορά, οι βραβευμένοι «Αγαπητοί Σύντροφοι» και μία πολύ ανθρώπινη Αγελάδα μας περιμένουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Συρανό ντε Μπερζεράκ

Μια αδιάφορη μεταφορά του Συρανό ντε Μπερζεράκ κάνει την εμφάνιση της στις μεγάλες οθόνες. Ο Τζο Ράιτ που μας είχε χαρίσει την εμπνευσμένη Άννα Καρένινα, δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά στο νέο του εγχείρημα. Με το στοιχείο του μιούζικαλ να κυριαρχεί, ποιητικούς στίχους σε χιπ-χοπ απόδοση και χορογραφημένες άψυχες δράσεις, το Σιρανό αντί για μια ρομαντική μάχη για τον έρωτα και τις παράπλευρες απώλειες, γίνεται το ίδιο, απώλεια στόχευσης, ένα άχρωμο αποτυχημένο πείραμα να δοθεί νέα πνοή σε ένα κλασσικό κείμενο. Αλώβητος βγαίνει μόνο ο πρωταγωνιστής Πίτερ Ντίνκλατζ, στο ρόλο όχι ενός μυταρά ξιφομάχου αλλά ενός ήρωα πάσχοντα από νανισμό.

The Batman

Ούτε όμως ο νέος Μπάτμαν τα καταφέρνει καλά. Στις εξαντλητικές 3 ώρες που διαρκεί, υπόσχεται μεταγραφή του μύθου. Αρχικά τα καταφέρνει στήνοντας ένα σκοτεινό νουάρ, που λίγο ως πολύ, με το crowd pleasing τελευταίο ωριαίο υπερθέαμα, ξεφουσκώνει. Το Γκόθαμ μένει απροστάτευτο για τους σινεφίλ που δεν αρέσκονται στο είδος. Οι λάτρεις, όμως, δεν θα απογοητευτούν από τη σκοτεινή αισθητική του και τον -για πολλούς λόγους- αόρατο Μπάτμαν.

Αγελάδα

Η κορυφαία Βρετανίδα δημιουργός, Άντρεα Άρνολντ ξεπερνά τον εαυτό της. Με την ταινία «Αγελάδα», όπως ο Ρομπέρτ Μπρεσόν στο «Στην Τύχη ο Μπαλταζάρ» επιτρέπει σε ένα ζωντανό να παραδώσει μαθήματα υποκριτικής, έτσι και αυτή ενδυναμώνει με τη ματιά της τη ζωή μιας αγελάδας. Στο πρώτο ντοκιμαντέρ που υπογράφει με καθηλωτικό τρόπο, παρουσιάζει το πορτραίτο μιας αγελάδας, αντιμετωπίζοντας την ίσα με ένα χαρακτήρα που έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα καθημερινότητας. Οι αλήθειες του ανθρώπου της βιομηχανικής εποχής, περνάνε μέσα από τα μάτια της. Απλά κομψοτέχνημα!

Αγαπητοί Σύντροφοι!

Τέλος, με ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας για την καταγγελτική αναπαράσταση ενός αληθινού γεγονότος, στο «Αγαπητοί Σύντροφοι!» του Αντρέι Μιχαλκόφ-Κοντσαλόφσκι η κρατική βία θα αναδυθεί όταν ξεσπάσει σε ένα εργοστάσιο απεργία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top