ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σκάλες Αγίου Νικολάου: Το Ν1 αξιοθέατο, διεθνώς! – άρθρο του Αχιλλέα Ροδίτη

Facebook
Twitter

 

IMG 1906 1024x1024 1

 

Εμάς πάντως η κινητοποίηση στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, μας έφερε στο μυαλό το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που η «Πολιτεία» είχε κάνει προ ενός έτους περίπου, παρουσιάζοντας την έρευνα που έχει γίνει από τους αλλοδαπούς φοιτητές του τμήματος Erasmus του πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι δημιούργησαν έναν χάρτη της πόλης με τα δημοφιλέστερα, σε διεθνές επίπεδο, αξιοθέατά της. Και στην νούμερο «ένα» θέση, είναι οι Σκάλες της πόλης και δη, οι Σκάλες Αγίου Νικολάου.

Παλιά, τα πασίγνωστα σημεία της πόλης ήταν… το «ρολόι», (Τριών Συμμάχων), τα Ψηλαλώνια και η πλατεία Γεωργίου. Αντίθετα, την τελευταία δεκαετία οι σκάλες της Αγίου Νικολάου έχουν φήμη που αντηχεί σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Σύμφωνα άλλωστε με τη σειρά «χτυπημάτων» και «αναζητήσεων» σε Instagram, tiktok και facebook, στις ηλικίες κάτω των 30 και των 25 ετών οι σκάλες Αγ. Νικολάου διατηρούν το προβάδισμα και την πρωτοκαθεδρία του ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί έπειτα ο πεζόδρομος της Ηφαίστου και αμέσως μετά, ο μόλος της Αγ. Νικολάου, η Μαρίνα της Πάτρας και μετά, ο Φάρος. Με άλλα λόγια, «Ρολόι», «Ψηλαλώνια» κι άλλες τοποθεσίες που παλαιότερα κυριαρχούσαν σε φήμη, τώρα έχουν «υποχωρήσει» από το κέντρο της προσοχής των νέων.

Όταν λοιπόν μιλάμε για προσπάθεια ανάδειξης της Πάτρας, για στρατηγική ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της και αύξησης της επισκεψιμότητας, άραγε όλα τα παραπάνω κατά πόσον έχουν τεθεί στο «τραπέζι» προς αξιοποίηση; Ή μήπως ούτε καν έχουν δώσει σημασία οι υπεύθυνοι; Ή μήπως δεν υπάρχει, καν, τέτοια προσπάθεια;

Διότι η πόλη πράγματι μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο εκμεταλλευόμενη αξιοθέατα που άλλες πόλεις θα ήθελαν πολύ να ‘χουν…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top