ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στην Ινδία – Ανώτατοι δικαστές εμβολιάστηκαν εκτός σειράς σε λουξ ξενοδοχείο

india covid
Health workers wearing personal protective equipment (PPE) carry bodies of people who were suffering from the coronavirus disease (COVID-19), outside the Guru Teg Bahadur hospital, in New Delhi, India, April 24, 2021. REUTERS/Adnan Abidi

Οι αρχές στο Δελχί έδωσαν εντολή προκειμένου ένα πολυτελές ξενοδοχείο να μετατραπεί σε ιατρική εγκατάσταση Covid-19, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και οι οικογένειές τους, προκαλώντας οργή σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί, λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του συγκεκριμένου σώματος. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Ο Τζαιβίρ Σεργκίλ, δικηγόρος και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ινδίας, Congress, δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης αντίκειται στο δικαίωμα στην ισότητα, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα, και το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει την ειδική μεταχείριση.

«Για χάρη της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και της πίστης στο δικαστικό σύστημα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί πρέπει να αναιρέσει την εντολή», είπε.

Ούτε η γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Δελχί, ούτε η πολιτειακή κυβέρνηση του Δελχί, έχουν απαντήσει.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες πόλεις στο εκρηκτικό δεύτερο κύμα που σαρώνει τη χώρα, όπου ένας στους τρεις ανθρώπους, που εξετάζεται για τον ιό, βγαίνει θετικός.

Τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενείς, καθώς δεν έχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για να τους κρατήσουν ζωντανούς. Η πόλη αναφέρει ένα θάνατο κάθε 4 λεπτά, κατά μέσο όρο.

Οι δικαστές δεν εντάσσονται στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τα περισσότερα δικαστήρια λειτουργούν ψηφιακά.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί θα έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά του ξενοδοχείου Ashoka ή να την ακυρώσει, στην περίπτωση που τη ζήτησε το ίδιο», σημειώνει ο Άακαρ Πάτερλ, πολιτικός σχολιαστής και πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ινδία.

Δεν μπορούν να καταγράφονται διακρίσεις «από εκείνους που έχουν αναλάβει να τις αποτρέπουν».

Πηγή: in.gr

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ