ΣΚΕΑΝΑ: Η αποχώρηση Στεργίου και η επόμενη μέρα

Facebook
Twitter
Μετά την αποχώρηση Στεργίου το ερώτημα είναι προς τα πού θα γυρίσει σελίδα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ζυμώσεις αλλά και στην έντονη συζήτηση περί διακαή πόθου ορισμένων κομμάτων να… πατήσουν πόδι στον Σύλλογο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τα συναισθήματα της απόλυτης ανακούφισης και ήσυχης συνείδησης αντηχούσε η φωνή του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρου Στεργίου, όταν την περασμένη Τρίτη η «Πολιτεία» επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να καταγράψει τη συνέχεια στο ρεπορτάζ της πιθανής ή μη, συμμετοχής του στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Εστίασης.

Κι αυτό, διότι από καιρό ο ίδιος μέσω δηλώσεών του στην εφημερίδα είχε προϊδεάσει εμμέσως, πλην σαφώς, για τις προθέσεις του και την από καιρό ειλημμένη απόφαση του να μην συμμετάσχει ξανά στις αρχαιρεσίες.

Έτσι, στη νεότερη τηλεφωνική μας συνομιλία απλώς ο ίδιος επιβεβαίωσε τυπικά τα όσα στις επόμενες μέρες έγιναν γνωστά και από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ότι δηλαδή ο Σπύρος Στεργίου κλείνει συνειδητά τον κύκλο του ως πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

«Επτά χρόνια νομίζω πως ήταν αρκετά για να κάνω ό,τι μπορούσα και να δώσω όσα γινόταν παραπάνω, στους συναδέλφους μου. Τώρα ήρθε η ώρα να σταματήσω. Να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου και τη γυναίκα μου, στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου. Διότι όλη αυτή η πολύχρονη διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα, σκληρή και απαιτητική και χρειάστηκε να θέσω σε δεύτερη μοίρα την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Αλλά πιστεύω ότι στάθηκα επάξια απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματα του κλάδου. Τουλάχιστον στάθηκα και προσέφερα όσο άντεχαν οι δυνάμεις μου», δήλωσε.

Μην παραλείποντας όμως να τονίσει ότι θήτευσε σε μια περίοδο τεράστιων δυσκολιών, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή «καταιγίδα» της πανδημίας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου 2021 και οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν δύο ημέρες πριν, δηλαδή στις 6 Ιουνίου.

ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα στον ΣΚΕΑΝΑ; Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου 2021 και οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν δύο ημέρες πριν, δηλαδή στις 6 Ιουνίου (φωτογραφία, απ’ τις προηγούμενες αρχαιρεσίες).

Φυσικά από τώρα έχουν ξεκινήσει οι παρασκηνιακές διαδικασίες, έστω κι αν κάθε ομάδα επιχειρεί συνεννόηση υπό καθεστώς μυστικότητας για εύλογους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο που ήδη υπάρχει και ανήκει στην «ομάδα Στεργίου» θα παραμείνει συμπαγές και ενωμένο κατεβαίνοντας στις εκλογές. Με ίσως μία ακόμα απώλεια πλην αυτή του απερχόμενου προέδρου.

Ο ταμίας Γιώργος Κολλιόπουλος ξεκαθάρισε ήδη ότι «Δεν ήταν και δεν θα γίνει δελφίνος», δηλώνει όμως «παρών» αν το ζητήσουν οι συνάδελφοί τους. Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σπυρόπουλος, αποσαφήνισε ότι δεν θα ηγηθεί, αλλά θα ξανασυμμετάσχει στις εκλογές.

Αξιοσημείωτη και η δήλωση του Δημήτρη Φάκαλου, προσφάτως αποχωρισθέντα από τον ΣΚΕΑΝΑ μαζί με την ομάδα των «50» που έφτιαξαν το Estiasi Patras, ένα άτυπο σωματείο που ακόμα είναι στο Πρωτοδικείο και δεν έχει αποκτήσει επίσημη υπόσταση ως συνδικαλιστικό όργανο. Και ο ίδιος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του αφού, άλλωστε, τόσο αυτός όσο και οι άλλοι της ίδιας ομάδας δεν έχουν διαγραφεί, ακόμα, από τον ΣΚΕΑΝΑ.

Όμως η μεγάλη «είδηση» έγκειται σε πληροφορίες που θέλουν ορισμένα πολιτικά κόμματα να έχουν τελευταία αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τον Σύλλογο. Οι φήμες στην αγορά και τα ψιθυρίσματα «μιλούν» για έντονη κινητικότητα που εκφράζεται τόσο από το κυβερνών κόμμα, όσο και από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα όμως και του ΚΚΕ.

Κινητικότητα η οποία μετουσιώνεται σε «βροχή» τηλεφωνημάτων που γίνονται από πολιτικά γραφεία προς πιθανούς ενδιαφερομένους για υποψηφιότητα, με την υπόσχεση της στήριξης και μετέπειτα συνεργασίας. Είναι, όμως, φήμες που έχουν ήδη εξοργίσει την πλειονότητα όσων επαγγελματιών του χώρου έγιναν αποδέκτες τους, δηλώνοντας ότι θα σταθούν εμπόδιο αν επιχειρηθεί ο Σύλλογος τους να περάσει σε «κομματικά χέρια» για να αποτελέσει, όπως λένε, «άβουλο όργανο» που θα βολέψει κομματικά συμφέροντα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top