ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΕΑΝΑ: Μας πολέμησαν κάποιοι ιδιοκτήτες καφέ αλλά… δεν τα κατάφεραν

254159183 4513118362135171 6395578890729616364 n
Τη χθεσινή κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ και το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο μαζική, αφού άνοιξαν αρκετές καφετέριες στο κέντρο, σχολίασε  ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σπυρόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι στόχος του συλλόγου ήταν να μην υπήρχε ούτε καφές με take away, πράγμα που δεν έγινε αφού αρκετοί Πατρινοί ήπιαν καφέ σε τραπεζάκια. Όπως εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος, μπορεί κάποια καταστήματα να άνοιξαν, ωστόσο για το Προεδρείο του Συλλόγου, ήταν πετυχημένη. «Ως Προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η κινητοποίηση, βάσει του κόσμου που κατέβηκε στην πλατεία, βάσει των στοιχείων που έχουμε από τo e food αλλά και από τις γειτονιές που έκλεισαν, πέτυχε.

Μπορεί να μην έκλεισε το κέντρο και κάποιες μεγάλες αλυσίδες που μάλλον έχουν λύσει τα προβλήματά τους, μπορεί να είχαμε πόλεμο από μία μερίδα συναδέλφων ώστε να μην είναι επιτυχημένη η απεργία, πάρα ταύτα, δεν τα κατάφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ξεκαθάρισε, «η επιτυχία της απεργίας είναι να κάνεις το μήνυμά σου γνωστό. Και αυτό το μήνυμα είναι ότι υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα που αν δεν το λάβουν υπόψιν τους αυτοί που αποφασίζουν τα μέτρα, θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Στην πλατεία ήρθαν καφετζήδες από χωριά της Περιφέρειας λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους με τα ισχύοντα μέτρα.

Μία απεργία δεν γίνεται για τα μαγαζιά του κέντρου, αυτά που είναι γνωστά και διαφημισμένα. Ξέραμε ότι κάποιοι θα ανοίξουν. Περιμέναμε και πιστεύαμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ευθιξία αλλά δεν υπήρξε. Δεν πειράζει. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι και προχωράμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους έκλεισαν, συμμετείχαν και διαδήλωσαν για το πρόβλημα που υπάρχει. Με αυτούς τους ανθρώπους θα μπορεί πάντα ο σύλλογος να πηγαίνει μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους ενώ στις 11 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου με τους διαμαρτυρόμενους να κρατούν μαύρα μπαλόνια.Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για θάνατο της εστίασης η οποία είναι η “Ιφιγένεια” της πανδημίας καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται επικεντρώνουν σταθερά στα καταστήματα, σαν να είναι αυτά τα μόνα υπεύθυνα για την υγειονομική κρίση.

You may also like

Comments are closed.