ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Απαραίτητη μια πίστα σκέιτμπορντ στην Πάτρα – Το αίτημα των παιδιών της πλατείας Παντανάσσης…

Facebook
Twitter

Πάντα παραμένει “ανοιχτό” θέμα συζήτησης το αδικαιολόγητο κενό που έχει η πόλη αναφορικά με το σκέιτμπορντινγκ.

του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι τα παιδιά που λατρεύουν το άθλημα και επιδίδονται καθημερινά σε ασκήσεις, έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδια πίστα την πλατεία μπροστά από τον ιερό ναό Παντανάσσης.

Μάλιστα μπορεί να θαυμάσει κανείς την δεξιοτεχνία και την ικανότητα των παιδιών που κατασκεύασαν μόνοι τους ή με δικά τους έξοδα ειδικές ράμπες τις οποίες έχουν τοποθετήσει επιλεκτικά σε διάφορα σημεία της πλατείας.

Ωστόσο θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί μια ειδική πίστα για αυτά και άλλα παιδιά που επιθυμούν να μπουν στον κόσμο του σκέιτ. Ξέρουμε ότι το κόστος για κάτι τέτοιο είναι μεγάλο και απαιτεί πολύπλοκες διαδικασίες μια και μπαίνουν στη “μέση” εξειδικευμένες προδιαγραφές και στάνταρ για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, που προϋποθέτουν ειδικές μελέτες και αυξημένα κόστη.

Αλλά δεν είναι και λύση να αφήνουμε τα παιδιά να δημιουργούν αυτοσχέδιες πίστες. Είναι αλήθεια επίσης ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μέχρι και σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας έχει γίνει παλαιότερα, με τη συμμετοχή των παιδιών που προσκλήθηκαν για να πουν τις απόψεις τους απευθείας στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Απλά ελπίζουμε η υπόθεση κάποια στιγμή να πάρει τον… δρόμο της και να μη μείνουμε στις συναντήσεις αλλά να περάσουμε στην οριοθέτηση χώρου και την διαμόρφωση μιας πίστας για όλα τα πατρινόπουλα.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΕΪΤ…

IMG 6939

IMG 6938 IMG 5556 σκειτ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top