ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκεπαστό Καλαβρύτων: Μελέτη για αεροδιάδρομο

skepasto
Με γρήγορο ρυθμό προχωράει η διαδικασία για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά στον αεροδιάδρομο, που θα κατασκευαστεί στα Καλάβρυτα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό του Σκεπαστού, στην πλαγιά του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας του ’21.

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε μέλος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, καθώς και μέλος της Αεραθλητικής Λέσχης, που έχουν εξουσιοδοτηθεί από το Δήμο για την υλοποίηση του έργου, συνοδευόμενοι από ειδικό πραγματογνώμονα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την κατασκευή αεροδιαδρόμων, για να κάνουν αυτοψία του χώρου και να ετοιμαστεί άμεσα η μελέτη για τις υποδομές που απαιτεί το έργο.

Ο ειδικός επιστήμονας με την έκθεσή του, θα λάβει υπόψιν του όλες τις  προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια του αεροδιαδρόμου, όπως είναι η εγκατάσταση μηχανισμού παραγωγής αφρού για το σβήσιμο ενδεχόμενης πυρκαγιάς, αλλά και για την ασφαλτόστρωση.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει γενικότερα την περιοχή των Καλαβρύτων, αφού θεωρείται ιδανικός προορισμός για τουρισμό με μονοκινητήρια αεροπλάνα αλλά και για αθλήματα, όπως ο αεροπτερισμός. Σύμφωνα με μελέτες, ο αεροτουρισμός μπορεί να αποφέρει αρκετά έσοδα στην περιοχή, αφού οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας, ενδιαφέρονται έντονα και για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής που επισκέπτονται.

You may also like

Comments are closed.