ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκεπαστό Καλαβρύτων: Πεταμένα εκατομμύρια για το εγγειοβελτιωτικό έργο – Αυτοψία του politeianews.gr

IMG dd3539a1a7f9ed6d966b6b4e460e7593 V
Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ, το έργο κατασκευάστηκε, αλλά μένει
μόνο κι έρημο, να παλεύει με αντίπαλό του τον χρόνο και την απόλυτη «σιωπή», αφού τίποτα δεν έχει ξεκινήσει να δουλεύει.

 

Ο λόγος για το εγγειοβελτιωτικό έργο του κυρωθέντος υποχρεωτικού Αναδασμού «Ξηροκάμπου» Σκεπαστού, στην περιοχή Καλαβρύτων. Το οποίο μένει ανενεργό κι αναξιοποίητο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την έκρηξη διαμαρτυρίας εκ μέρους κατοίκων και κοινοτικών συμβούλων της περιοχής, που μάλιστα έχουν συντάξει και αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, αλλά ισχυρίζονται ότι επί έναν χρόνο δεν έχουν λάβει απάντηση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη σχετική επιστολή τους οι κοινοτικοί σύμβουλοι «Σκεπαστού» της παράταξης «Συνεργασία για το Σκεπαστό», Στυλιανός Μούσκας και Ανδρέας Μπάλιος, παραμένουν αναξιοποίητα τα εκατομμύρια ευρώ, που δαπανήθηκαν για το έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από τα Μ.Ο.Π. (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα) με κατασκευασμένα αρδευτικά δίκτυα και δεξαμενές, εγκατεστημένα και ηλεκτροδοτημένα αντλητικά συστήματα.

Μεταξύ άλλων οι κοινοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν στην επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη: «Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες εξαγγελίες για επέκταση των αναδασμών αγροτικής γης στις κοιλάδες Βουραϊκού και Αροάνιου, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την στήριξη της τοπικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Διερωτώμεθα όμως, έναν χρόνο μετά την αποστολή της επιστολής μας (22-5-2020), δεν υπάρχει καμία εξαγγελία; Για πόσο καιρό ακόμη θα μένουν αναξιοποίητα τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί;»

IMG b9172b7c101048768bc156eefcafe2ce V
Οι σύμβουλοι του Σκεπαστού εγκαλούν και τη δημοτική αρχή Καλαβρύτων, αναφορικά με την ολοκλήρωση και λειτουργία του εγγειοβελτιωτικού αυτού έργου, καθώς και για την ανεξέλεγκτη και άναρχη δόμηση εντός των ορίων της αναδιανεμητέας αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, «που επέφερε επιβάρυνση και αλλοίωση του περιβάλλοντος με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας οπτική όχληση και υποβάθμιση της περιοχής, όπου διέρχονται η νότια και ανατολική είσοδος του οικισμού μας», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας επίσης ότι: «Η άρδευση των 1687 στρεμμάτων αγροτικής γης Υποχρεωτικού Αναδασμού Ξηροκάμπου Σκεπαστού, θα είναι η απόδειξη του εξαγγελλομένου στόχου του ΠΔΕ, για αύξηση της παραγωγικότητας και στήριξη της τοπικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Τέλος υπογραμμίζουν ότι μεταξύ των εκκρεμών εργασιών του έργου αναδασμού είναι και η εκσκαφή τάφρου πλάτους δύο μέτρων σε όλο σχεδόν το μήκος των 2,5 χλμ όπου εφάπτεται ο Αναδασμός με την Εθνική Οδό 31. Η κατασκευή της τάφρου πέραν της αντιπλημμυρικής προστασίας θα επιφέρει, αναφέρουν, οριοθέτηση – διαπλάτυνση της οδού, με απόδοση προς χρήση των «απαλλοτριωμένων» τμημάτων γης, που με τις απαραίτητες παρεμβάσεις «θα εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού».

IMG 6ae5c35d0b525e3c30bcc013259de64b V

You may also like

Comments are closed.