ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκιαδαρέσης: Δήλωση-κάλεσμα για τις εκλογές του Ερυθρού Σταυρού

skiadaresis spiros 3
Φίλες και φίλοι,
Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες,
Αγαπητά και εκλεκτά Μέλη τού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας!

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου 2022, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων και τού Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι παροτρύνσεις πολλών φίλων – Μελών τού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές τού Ερυθρού Σταυρού, για την ανάδειξη τού νέου Διοικητικού Συμβουλίου τού Τμήματος τής Πάτρας, ήταν και είναι για εμένα τιμή και ως εκ τούτου θα ήταν αδύνατο να αρνηθώ την ενεργό ενασχόλησή μου με τον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας.

Οι οικογενειακές καταβολές και πεποιθήσεις μου, καθώς και η εκπαιδευτική μου ιδιότητα ως Καθηγητή Θεολόγου, είναι «μπολιασμένες» με την ιδέα τής «Διακονίας» – τού «Εθελοντισμού». Με την προσφορά στον συνάνθρωπο, στον πάσχοντα και ενδεή.

Όπως ανέφερα και στην αρχική δήλωση υποψηφιότητάς μου προ ημερών, οι έννοιες: «Φιλανθρωπία», «Εθελοντισμός», «Διακονία», «Αλληλεγγύη», «Συνάνθρωπος», «Βοήθεια», «Πρώτες Βοήθειες», «Σαμαρείτες», «Ερυθροσταυρίτες» και ακόμα περισσότερες «πηγάζουν» μέσα από την «μαγική» – μοναδική λέξη με πέντε μόλις γράμματα, αλλά με μεγάλη σημασία: ΑΓΑΠΗ.

Οι ανθρωπιστικές Αξίες τού Ερυθρού Σταυρού: Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγάπη και με εκφράζουν απόλυτα.

Είναι πιστεύω μου ότι με πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, όλοι μαζί, Διοικητικό Συμβούλιο, Διοικητικό Προσωπικό, Εθελοντές και Μέλη τού Ερυθρού Σταυρού, μπορούμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το έργο τού Ερυθρού Σταυρού. Να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα μέλη – Εθελοντές, «βάζοντας» τον Ερυθρό Σταυρό και τις αξίες του στα σπίτια των συμπολιτών μας και στην συνείδηση των παιδιών μας.

Οι εκλογές διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου 2022, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στην αίθουσα τού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Τριών Ναυάρχων 40.

Ζητώ την υποστήριξή σας προς το πρόσωπό μου με την ψήφο σας, υποσχόμενος να φανώ αντάξιος τής εμπιστοσύνης σας.

Σας περιμένω με χαρά να γνωριστούμε από κοντά!

You may also like

Comments are closed.