ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ

13s6yprg thumb large 2 1
Οξεία απάντηση έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη σειρά πρωτοβουλιών για τα ΑΕΙ που ανακοίνωσε πως θα λάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μεταξύ αυτών είναι 2.000 διορισμοί στα πανεπιστήμια, αύξηση 15% του διοικητικού προσωπικoύ, καθιέρωση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα στα οποία η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν και πιλοτικό πρόγραμμα ελεύθερης εισαγωγής από το λύκειο για μία 5ετία, δωρεάν μεταπτυχιακά, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι «ο ίδιος ο λαϊκισμός ωχριά μπροστά στην ανυπέρβλητη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Αμετανόητοι, αδίδακτοι από τα λάθη του παρελθόντος, τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολιτών, παρουσιάζουν ως δήθεν “προοδευτικές” δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές, που δεν πείθουν πια κανέναν». Επί των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα, το υπουργείο τόνισε ότι «τάζει λεφτά και διορισμούς δίχως όρια, απ’ ευθείας από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου. “Πάρε κόσμε”. Χωρίς βεβαίως να εξηγεί πού θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και γιατί στα τόσα χρόνια διακυβέρνησής του δεν κατάφερε τίποτε από όλα αυτά. Ζητάει επιστροφή στο καθεστώς των εισακτέων της λευκής κόλλας, των “αιώνιων φοιτητών” δίχως σκοπό, που εισάγονταν σε τμήματα ή σχολές χωρίς προοπτική επιτυχούς φοίτησης και αποφοίτησης. Η ψηφοθηρική, μικροκομματική λογική, η εμπορία ψεύτικων ελπίδων, εις βάρος των νέων και των πανεπιστημίων μας σε όλο της το μεγαλείο!

Υπόσχεται ελεύθερη είσοδο και πάλι σε τμήματα “στα οποία η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν”. Αναβίωση των σχολών δύο ταχυτήτων, όπου θα διοχετεύονται στα “αζήτητα” όσοι δεν καταφέρουν να μπουν πουθενά, για χάρη του κομματικού του ακροατηρίου.

Συνεχίζοντας να απευθύνεται στο κομματικό του ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας δεν παραλείπει να θυμίσει τη σταθερή του θέση υπέρ της ανομίας στα πανεπιστήμια. Η εξαγγελία για κατάργηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι βέβαιο ότι βρίσκει σθεναρούς υποστηρικτές τους απανταχού βανδάλους και λυμαίνοντες τους πανεπιστημιακούς χώρους, που τόσα χρόνια υποθάλπει κομματικά και ιδεολογικά».

You may also like

papandreou4 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Παρεμβάσεις για Δ. Βαλκάνια, Ουγγαρία – Προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία

Στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο, 20-24 Ιουνίου 2022), συμμετείχε ...

Comments are closed.