Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις υποκλοπές

Facebook
Twitter

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης πήγαν μαζί στην ίδια εκδήλωση. Μίλησαν για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους» που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να βρουν σπίτι και δουλειά.

«Μέσα στην τοξικότητα των ημερών και την σκληρή αντιπαράθεση, μερικές φορές όλοι όσοι προσφέρουμε υπηρεσίες στα κοινά γυρνάμε το βράδυ με ένα κεφάλι καζάνι με αυτά που έχουμε ακούσει. Σήμερα θα γυρίσουμε στο σπίτι και θα πούμε ναι, αξίζει τον κόπο αυτό που κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, δήλωσε πως θα ήταν προς συμφέρον της ΝΔ αν εσωτερικά αποφάσιζε για αλλαγή πρωθυπουργού.

«Αν η ΝΔ εξανάγκαζε, με βάση το Σύνταγμα, να πάει σε μια αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω, έτσι λέγεται, θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

«Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν αυτή η επιδίωξη προέρχεται. Η κοινωνία γνωρίζει πως ήταν η χώρα το 2019, γνωρίζει επίσης πώς θα την παραδώσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες μια νέα θητεία», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και προσωπικά δηλώνοντας πως ο ίδιος θεωρεί πως γνώριζε για τις υποκλοπές.

«Καθόλου βλαξ δεν είναι. Είναι ικανότατος, έχει τη δυνατότητα να κατανοεί τι ακριβώς γίνεται, να επιλέγει τους συνεργάτες του, να ξέρει τι κάνουν οι συνεργάτες του, είναι συνένοχος».

Σκοπός του είναι η βύθιση της πολιτικής ζωής στον βούρκο λένε για τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τουλάχιστον ειρωνικό να φαίνεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια και την ηθική στην πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus, αυτού του λογισμικού παρακολούθησης, σε ελληνικά τηλέφωνα».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κυβέρνηση.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την υπόθεση για τις παρακολουθήσεις του ιδίου από την ΕΥΠ.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά και τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις του από την ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως γενικά το θέμα των υποκλοπών από τον Αύγουστο που ξέσπασε, θολώνει το θετικό έργο της κυβέρνησης.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε ότι σαφώς και η υπόθεση τον έχει επηρεάσει, ωστόσο έχει την πεποίθηση ότι δεν ήταν η παρακολούθησή του σε γνώση του πρωθυπουργού και επέμεινε ότι το θέμα ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top