ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σκληρό πόκερ Ευρώπης – Ρωσίας για το φυσικό αέριο! Οι απειλές Πούτιν και η απάντηση της Κομισιόν

Facebook
Twitter
Απειλές και… τελεσίγραφα συνεχίζουν να ανταλλάζουν Ευρώπη και Ρωσία, λόγω της πρόθεσης της Κομισιόν να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου. 

Η Μόσχα απειλεί με πλήρη διακοπή στις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ξεκαθαρίζει πως “θα υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις που θα έρχονται σε αντίθεση με το συμβόλαια;

Απλά δεν θα τα εκπληρώσουμε. Δεν θα προμηθεύσουμε οτιδήποτε αν έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας. Δεν θα προμηθεύσουμε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα, πετρέλαιο θέρμανσης, τίποτα”.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε εκ νέου να δικαιολογήσει τη στάση της Ρωσίας, μιλώντας για προκλητικότητα της Δύσης.

Τα μέτρα που εισηγείται η Κομισιόν

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα για την ενεργειακή της τακτική.

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική κατάσταση, επειδή η Ρωσία είναι αναξιόπιστος προμηθευτής και χειραγωγεί τις ενεργειακές μας αγορές» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, παρουσιάζοντας τα σχέδια των Βρυξελλών για αποδυνάμωση της εξάρτησης από τη Ρωσία.

Η εισήγηση της Κομισιόν προβλέπει επίσης μέτρα υποχρεωτικής εξοικονόμησης ενέργειας. Συνολικά 8 μέτρα περιλαμβάνονται στο non paper της Κομισιόν. Μεταξύ άλλων στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και:

-Υποχρεωτική εξοικονόμηση ηλεκτρισμού στη βιομηχανία κατά 5% σε ώρες αιχμής
-Αποζημίωση για επιχειρήσεις που θα μειώσουν την παραγωγή τους
-«Έξυπνα» αλλά υποχρεωτικά μέτρα εξοικονόμησης στα νοικοκυριά
-Επιβολή πλαφόν στα 200€/MWh για τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής, εκτός του φυσικού αερίου
-Φορολόγηση υπερκερδών ηλεκτροπαραγωγών

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top