ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας για ενέργεια: Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια – Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος

skrekas kostas
Η επάρκεια ανεφοδιασμού και οι τιμές της ενέργειας είναι τα δύο θέματα που απασχολούν κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε στα 200 ευρώ χθες από 15 ευρώ έναν χρόνο πριν. Όπως τόνισε, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει φέρει ιστορικά υψηλά σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση της επάρκειας ανεφοδιασμού και των τιμών ενέργειας «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο».

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια έπειτα από την πρόταση του πρωθυπουργού.

You may also like

Comments are closed.