ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σκύλος έσωσε το “φίλο” του από βέβαιο πνιγμό σε ποτάμι

Facebook
Twitter
Viral έγινε ένα βίντεο που δείχνει έναν σκύλο να σώζει ένα άλλο σκυλί που κινδύνευσε από πνιγμό, όταν έπεσε σε ένα ποτάμι αποδεικνύοντας ότι η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στα τετράποδα ζώα είναι μεγάλη.

Στο βίντεο, που παρουσιάζει η ΕΡΤ και αμέσως έκανε το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ότι ο σκύλος στην προσπάθεια του να πιάσει ένα κλαδί πηδάει στα ορμητικά νερά ενός ποταμού και παρασύρεται από τα νερά. Αμέσως, σε βοήθεια σπεύδει ένας άλλος σκύλος που αρπάζει το ξύλο που κρατάει ακόμη στο στόμα το σκυλί που βρίσκεται μέσα στο νερό, βοηθώντας το να ανέβει στα βράχια.

Ορισμένοι βέβαια ίσως υποστηρίξουν ότι ο σκύλος που “έσωσε τον φίλο του” δεν μπορεί να έχει συνείδηση ότι ο άλλος σκύλος που έχει παρασυρθεί από τα νερά κινδυνεύει και πιθανώς απλώς να άρπαξε και αυτός το κλαδί που τους είχε πετάξει το αφεντικό τους για να παίξει. Και έτσι να έσωσε τον άλλο σκύλο. Αλλά αυτή είναι μια εκδοχή της ιστορίας πολύ ορθολογική και λιγότερο συναισθηματική…

Πάντως, ενώ ο σωτήρας του σκύλου λαμβάνει τις επευφημίες του κόσμου αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στο συμβάν δεν σπεύδει σε βοήθεια του παρολίγον, άτυχου ζώου. Αλλά ίσως και οι εντυπώσεις να μας παρασύρουν. Πιθανώς το σκυλί να μην κινδυνεύει και απλώς να παρασύρεται σε άλλο σημείο μιας μικρής λίμνης απ΄όπου εύκολα θα βγεί στη στεριά. Από το βίντεο δεν έχουμε καλή εικόνα για το πού βρίσκονται τα δυο σκυλιά και το αφεντικό τους.

To βίντεο με πάνω από 1 εκατομμύρια προβολές αναρτήθηκε το 2017 από τον Rafael Franciulli στο YouTube και συνεχίζει να είναι viral στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top