ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τέλος στο SMS από Παρασκευή – Πόσο παρατείνεται η κυκλοφορία, πότε ανοίγουν κλειστοί χώροι, πότε παίζει μουσική στην Εστίαση…

Facebook
Twitter
του Αχιλλέα Ροδίτη |
Στον τερματισμό του SMS από μεθαύριο Παρασκευή φαίνεται ότι καταλήγει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει ακόμα με αποκλειστικό θέμα τον οδικό χάρτη και τα ανοίγματα δραστηριοτήτων που οδηγούν στην άρση του lockdown τις επόμενες ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίζεται -και ανακοινώνεται εντός ολίγου-  η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου. Οι μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με ελεύθερη διέλευση από τα διόδια και απλά θα γίνεται σύσταση για self test.

Για τις μετακινήσεις προς τα νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, η κατεύθυνση είναι είτε να απαιτείται πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών, αρνητικό rapid test, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να μπορεί να το αποδεικνύει.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Για το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας όλα δείχνουν επέκτασή του έως τις 00.30 με την εστίαση να κλείνει ένα τέταρτο νωρίτερα ενώ μουσική όλα δείχνουν ότι θα ξανακούσουμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια από τις 29 Μαϊου.

Από τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν υπό προϋποθέσεις και οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων.

Όπως επίσης και τα Γυμναστήρια που κι αυτά φαίνεται ότι θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στις αρχές του επόμενου μήνα.

Click inside

Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου παίρνει το click inside για το λιανεμπόριο.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κεφάλαιο Κίνησης & Πάγια Έξοδα

Στο μεταξύ από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα 350 εκατ. ευρώ στην Εστίαση, ως ένα ακόμα μέτρο που αποσκοπεί στην στήριξη της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση αυτή θα αφορά το Κεφάλαιο Επανεκκίνησης που χρειάζονται οι επιχειρήσεις του κλάδου, αν και οι εκπρόσωποι του, όπως ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ στην Αχαΐα, Σπύρος Στεργίου, έχουν ζητήσει οι προϋποθέσεις να είναι τέτοιες ώστε να πάρουν όλοι έστω και από λιγότερα και όχι τα χρήματα να καταλήξουν σε λίγους και η πλειοψηφία να εξαιρεθεί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων Εστίασης που θα αφορά την κάλυψη Πάγιων Εξόδων.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top