Σοκαριστική πρόβλεψη: Θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα!

Facebook
Twitter
Σε μία σοκαριστική πρόβλεψη αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο της πανδημίας και σημείωσε πως τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες ημέρες θα είναι 9.000!

Ο καθηγητής προέβλεψε πως θα έχουμε αυξημένα κρούσματα και τις επόμενες 10 – 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 με 20 Απριλίου. Εξήγησε επίσης πως πλέον με τα self tests αναμένεται να δούμε κρούσματα διπλάσια και ίσως τριπλάσια από ότι τώρα. «Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορονοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000», σημείωσε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα από τα κρούσματα που θα δείξουν τα self tests θα είναι ασυμπτωματικοί επομένως δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ. «Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα» τόνισε.

Οσον αφορά στους διασωληνωμένους σημείωσε πως η πρόβλεψη είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια. Υπογράμμισε ωστόσο ότι τον ανησυχεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αχαΐα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top