ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ: Απαντά με μήνυση σε «μετακίνηση δίωξης»

Karvelis
Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο του Ρίου, αλήθεια;

Τι πρακτικές εφαρμόζονται και ποια αντίληψη διέπει ορισμένες από τις αποφάσεις περί εσωτερικών μετακινήσεων εργαζομένων;

Είναι κάποιες αυθόρμητες κι εύλογες απορίες που δημιουργούνται και προβληματίζουν, με αφορμή παραδείγματα όπως αυτό του γνωστού και επί χρόνια «μάχιμου» συνδικαλιστή εργαζόμενου Σωτήρη Καρβέλη .

Η «οδύσσεια» του οποίου συνεχίζεται και μάλιστα φαίνεται να οδηγείται σύντομα στα δικαστήρια, έπειτα από μήνυση που αυτές τις μέρες υποβάλλει ο ίδιος εναντίον της διοίκησης του ιδρύματος, αφού παρά την ασθένεια «πολλαπλού μυελώματος» που αντιμετωπίζει, έχει μετακινηθεί σε νευραλγικό πόστο που τον φέρνει σε άμεση επαφή με το κοινό, κάτι άκρως επικίνδυνο για τον ίδιο όπως υποστηρίζει.

ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η «Πολιτεία» αναφέρθηκε στο θέμα τον περασμένο Ιούλιο καθώς ο κ. Καρβέλης είχε εισαχθεί στην ΩΡΛ Κλινική μετά από κατάρρευση του, ενώ για την υπόθεση είχε καταγγελθεί πως «επικρατεί καθεστώς δίωξης του» εξ αφορμής συνδικαλιστικών του παρεμβάσεων. Καταγγελία που είχε φθάσει με επίσημο τρόπο στα ανώτερα κλιμάκια της 6ης ΥΠΕ και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα και του πρώην υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έγινε παραλήπτης επίσημης αναφοράς, στην οποία η δυσμενής μετακίνηση του ασθενούντος συνδικαλιστή αποδιδόταν στον ίδιο τον αναπληρωτή διοικητή Δ. Μπάκο.

Παρ’ όλα αυτά, ο συνδικαλιστής παρέμεινε όλους αυτούς τους μήνες στο νέο του πόστο, στον γκισέ εξυπηρέτησης του κοινού που προσέρχεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, έστω κι αν ο ίδιος υποφέρει από την ασθένεια που τον καθιστά ιδιαιτέρως ευάλωτο. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην «Πολιτεία», «ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου που αντιμετωπίζω είναι η παραγωγή παραπρωτεϊνών που εμποδίζει τον σχηματισμό φυσιολογικών αντισωμάτων. Γεγονός που με καθιστά πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις».

«Κι όμως, σε καιρό πανδημίας που υποτίθεται όλα αυτά τα ζητήματα μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, εμένα με έχουν τοποθετήσει και αφήσει σε ένα πόστο συνεχούς συναλλαγής με τον κόσμο. Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει;», καταλήγει.

Με άλλα λόγια, παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει καλείται να συνομιλεί με τους πολίτες, να ανταλλάσσει στυλό και χαρτιά μαζί τους, έστω κι αν ο οργανισμός του θεωρείται, λόγω της ασθένειας του, ως πιο ευαίσθητος για να κολλήσει το οποιοδήποτε μικρόβιο και να υποστεί λοίμωξη!

Τον περασμένο Ιούλιο είχε αρχίσει να αισθάνεται έντονους πονοκεφάλους και ζάλη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εκτάκτως στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΠΓΝΠ και μετά από νοσηλεία ημερών να ξεπεράσει το πρόβλημα.

ΣΤΟ… ΒΑΘΟΣ, «ΔΙΩΞΗ»;

Ο συνδικαλιστής και εκπρόσωπος της παράταξης εργαζομένων «Νέα ΔΑΚΕ» στο νοσοκομείο του Ρίου, έχει καταγγείλει ευθέως ότι αυτή του η εσωτερική μετακίνηση ήταν αποτέλεσμα πρόθεσης δίωξης του προκειμένου να πάψει να ασχολείται, να μιλά και να φωνάζει για τα κακώς κείμενα του νοσηλευτικού ιδρύματος, για παραλείψεις και λάθη. Όσα δηλαδή κάνει επί πολλά χρόνια ως συνδικαλιστής, θέλοντας να συμβάλει στην βελτίωση του νοσοκομείου, των Υπηρεσιών του, αλλά και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ασθένεια του στην οποία γίνεται αναφορά, δεν είναι κάτι που… τώρα δήλωσε ο εργαζόμενος, αλλά αναφέρεται και περιλαμβάνεται επισήμως στον φάκελο του, ως εργαζόμενου του ΠΓΝΠ. Είναι δηλαδή ένα πρόβλημα υγείας που έχει γίνει τεκμηριωμένα γνωστό. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο κ. Καρβέλης έχει ήδη μιλήσει με τον δικηγόρο του και του έχει αναθέσει την υπόθεση του, όντας αποφασισμένος να προχωρήσει σε κάθε ένδικο μέσο.

 

You may also like

Comments are closed.