ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σπάει» κάθε ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

touristiko
Ένα εκατομμύριο τουρίστες ανά εβδομάδα επισκέπτονται την Ελλάδα, ανεβάζοντας το ελληνικό καλοκαίρι πολύ ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων των επισκεπτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βράχοι σμιλεμένοι από τον άνεμο και την αλμύρα, παραλίες με βαθιά μπλε νερά, κυκλαδίτικα χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές και γραφικά σοκάκια. Καλώς ορίσατε στην Τήνο.

Χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη και Έλληνες αδειούχοι έχουν κατακλύσει φέτος το νησί. Η ομορφιά της Τήνου μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Οι βόλτες στα σοκάκια του νησιού αποπνέουν ένα παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα και κοσμοπολίτικο αέρα, με τη φιλοξενία των ντόπιων να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Τήνος ξεχωρίζει στον χάρτη των Κυκλάδων με τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι να είναι αισιόδοξες για το νησί, καθώς εκτιμάται πως έχει ήδη δεχτεί τουλάχιστον 30.000 τουρίστες.

«Βουλιάζει» η Κρήτη

Η Κρήτη, ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών «βουλιάζει» αυτές τις ημέρες από ξένους και Έλληνες επισκέπτες. Η γνήσια κρητική φιλοξενία και οι ομορφιές της νησιού επιλέγονται από τους ταξιδιώτες, εντός και εκτός συνόρων.

«Εδώ στην Κρήτη Ιούλιο και Αύγουστο έχουμε μια μεγαλη δυναμική, υπολογίζουμε ότι είμαστε στα προ covid εποχής νούμερα, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πανω από 1εκ επισκέπτες τον Αύγουστο, που είναι στα επίπεδα του 2019 αριθμητικά», δήλωσε ο Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών & Πρακτόρων Κρήτης.

Η ταξιδιωτική κίνηση στη χώρα μας αναμένεται να συνεχιστεί με αυξητικές τάσεις μέχρι και τον Οκτώβριο.

You may also like

Comments are closed.