«Σπάνε» τα κοντέρ οι φετινές τιμές του χαλβά

Facebook
Twitter

Θα γλείφουν και τα δάχτυλα τους οι καταναλωτές, όμως όχι μόνο για την γλυκιά γεύση του χαλβά, αλλά και επειδή θα τον πληρώνουν πανάκριβα.

Το παραδοσιακό γλύκισμα της Καθαράς Δευτέρας ακολουθεί την πορεία όλων των σαρακοστιανών με μεγάλες αυξήσεις που εάν τις προσθέσει κανείς όλες μαζί τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
κιου

Το κόστος φέτος αναμένεται να φτάσει τα 11 ευρώ, όπως αναφέρει το Newsit. Κόστος που θα είναι μεγαλύτερο για χαλβάδες με γεύσεις που θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ για τους σοκολατένιους και τα 20 ευρώ για πιο εξεζητημένες γεύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη ένας παραγωγός χαλβά θα πει πως πουλάει χωρίς κέρδος σε περσινή τιμή για να μη δυσαρεστήσει την πελατεία.

Αν κάποιος θέλει χαλβά με ιδιαίτερες γεύσεις, με φρούτα, με σοκολατένιες επικαλύψει,ς με ξηρούς καρπούς ή κάστανα και διάφορους συνδυασμούς, θα πρέπει να υπολογίζει πάντως πολλά παραπάνω.

Η διπλωματία του χαλβά

Χαλβάς ο …διπλωμάτης, με την τουρκική προεδρία να στέλνει σε Έλληνα σεφ την συνταγή της Εμινέ Ερντογάν για τον χαλβά με στραγάλι που κέρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι Τούρκοι θεωρούν τον χαλβά αποκλειστικά δικό τους, και τον προσφέρουν όταν κάποιος γεννιέται ή πεθαίνει, όμως η αλήθεια είναι πως από την Ινδία ως τα Βαλκάνια υπάρχει χαλβάς, αν και οι ιστορικοί έχουν την πρώτη καταγραφή στα 3.000 πΧ. Η πρώτη γραπτή συνταγή είναι αραβική του 13ου αιώνα.

Όγια τον ελληνικό χαλβά, αυτός φτιάχνεται από ταχίνι και οι κύριες εκδοχές του είναι 5-6 σε όλη την χώρα, όπως ο βορειοελλαδίτικος με τυρί.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top