Σπαρακτικός ο αποχαιρετισμός στους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών

Facebook
Twitter

Όσο η πολιτεία αναζητά τις ευθύνες της, οι οικογένειες των θυμάτων θάβουν τους συγγενείς τους.

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Η αιθέρια φωνή της 26χρονης σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου θα θυμίζει για πάντα τους απέραντους ορίζοντες του ταλέντου και της ψυχής της .

Θα είναι το φως πριν από το ξαφνικό σκοτάδι δίπλα στην αγαπημένη της Νάμπια την τυφλή γάτα της που την ακολούθησε στο τελευταίο της ταξίδι.

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης όπου κηδεύτηκε δεν υπήρχαν λόγια παρηγοριάς, μόνο σιωπή.

Αθήνα, νεκροταφείο Καισαριανής

Σπύρος Βούλγαρης ,35 ετών οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το επιβατηγό τρένο τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας.

Στο νεκροταφείο της Καισαριανής βρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος γνώριζε τον 35χρονο μηχανοδηγό.

 Αμαλιάδα

Όλη η Αμαλιάδα ήταν εκεί να αποχαιρετίσει τον 59χρονο μηχανοδηγό του μοιραίου InterCity, Γιώργο Κουτσούμπα.

Πατέρας 3 κοριτσιών με τα δυο να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη είχε μετακομίσει πριν από μερικά χρόνια κι ο ίδιος εκεί για να έχει εργασία και να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του. Έμπειρος επαγγελματίας που εκπαίδευε νεότερους ο 59χρονος μηχανοδηγός περίμενε μετά από περίπου 40 χρόνια στον ΟΣΕ να βγει σύντομα στη σύνταξη.

Βιταλάδες, Κέρκυρα

Θρήνος και στις Βιταλάδες Κέρκυρας στην κηδεία της Μαρίας Μίαρη.

Η 55χρονη εργαζόταν στον ΟΣΕ και το μοιραίο βράδυ είχε τελειώσει η βάρδια της, όταν ειδοποιήθηκε να επιβιβαστεί στο τρένο προς Θεσσαλονίκη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Θεσσαλονίκη

Βαθιά συντετριμμένη η οικογένεια του καθηγητή του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου, Λυσίμαχου Παπάζογλου.

Η κηδεία του 22χρονου παιδιού του Γιώργου, φοιτητή του τμήματος Φυσικής έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μακριά από κάμερες.

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον Ανδρέα Παυλίδη 49 ετών από τη Θεσσαλονίκη που επέβαινε στο τρένο του θανάτου.

Κύπρος

Σπαρακτικός ο αποχαιρετισμός των καταδρομέων στον Κυπριανό Παπαϊωάννου χθες στην κηδεία του στην Κύπρο. Ο 23χρονος είχε υπηρετήσει κι εκείνος ως καταδρομέας.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από τα σπίτια τους γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», γράφει ένα από τα δεκάδες μηνύματα που άφησαν δίπλα σε λευκά λουλούδια και κεριά στο σχολείο τους στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθέριου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν τον 15χρονο Παναγιώτη Μπουρνάζη οι συμμαθητές του.

Ήταν το μικρότερο θύμα του δυστυχήματος στα Τέμπη στο τελευταίο ταξίδι μαζί με τον πατέρα του.

Οι εξελίξεις στην πορεία της υγείας των επιβατών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Η συνολική εικόνα των ανθρώπων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται διαμορφώνεται με επτά ανθρώπους να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς, οι δύο είναι στο «Παπαγεωργίου» και στο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται βελτιούμενη κι έχουν αποσωληνωθεί.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας είναι τέσσερις άνθρωποι στις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι δύο έχουν αποσωληνωθεί, ενώ στο Γενικό νοσοκομείο του Βόλου είναι ένας ο διασωληνωμένος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top