ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σπείρα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και έπαιρνε και… αποζημίωση

Facebook
Twitter
Συνελήφθησαν 6 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση και άλλα αδικήματα, με πολυτελή αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός.

Από το όχημα είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Κατασχέθηκαν 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή 4 δίκυκλα, τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας, κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος κινητών τηλεφώνων

Έπειτα από την αποσυναρμολόγηση άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, με σκοπό μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
4 δίκυκλα
τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
ηλεκτρονικός υπολογιστής
πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
κυνηγετική καραμπίνα
πλήθος κινητών τηλεφώνων

Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top