ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

σπιράλ: “Ημερίδα καλών αυτοδιοικητικών πρακτικών στην Πάτρα”

Facebook
Twitter

«Επιτυχημένες πρακτικές Δήμων από όλη την Ελλάδα» τιτλοφορείται η ημερίδα που θα διοργανώσει το σπιράλ στην Πάτρα, στο ξεκίνημα της προεκλογικής χρονιάς, ακριβώς ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2023. Αυτή η πρωτότυπη «συνάντηση Δημάρχων» θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2022, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ του Πέτρου Ψωμά.

“Ο Πέτρος Ψωμάς προσκάλεσε στην Πάτρα, για να συμμετάσχουν ως ομιλητές στην εκδήλωση, εν ενεργεία δημάρχους από ολόκληρη τη χώρα που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια για κάποιο από τα θέματα που αποτελούν αρμοδιότητες ενός σύγχρονου δήμου. Είναι πεποίθηση του σπιράλ πως οι επιτυχημένες πρακτικές άλλων μπορούν να μας εμπνέουν και πως η σημερινή Πάτρα έχει μεγάλη ανάγκη να ακολουθήσει τα καλά παραδείγματα άλλων πόλεων, προκειμένου να πάρει ξανά το δρόμο που της ταιριάζει, τον δρόμο της προόδου και της προοπτικής.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη δημοτική παράταξη «σπιράλ» αλλά και για την πόλη της Πάτρας γενικότερα, η ταυτόχρονη παρουσία δημάρχων από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Οι δήμαρχοι που θα ταξιδέψουν ως την Πάτρα και θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους στην ημερίδα εκπροσωπούν διαφορετικών μεγεθών και φυσιογνωμιών δήμους, προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους και διαφέρουν μεταξύ τους σε ένα πλήθος κριτηρίων (ως προς τις ηλικίες, τα βιογραφικά, τα εργασιακά τους προφίλ κ.α.). Καταφέρνουν όλοι τους να υπηρετούν τους τόπους τους, να επιτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους, να συνεργάζονται με φορείς και δημότες των πόλεών τους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αυτά είναι τα στοιχεία που επικροτεί το σπιράλ στην αυτοδιοικητική πορεία του καθενός τους και γι’ αυτό με χαρά τους προσκάλεσε, θα τους υποδεχτεί στην πόλη μας και με ιδιαίτερη προσοχή θα τους ακούσει.

Υπενθυμίζεται πως από την εκλογή του σπιράλ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς έχει επιδοθεί σε μία σχολαστική αναζήτηση καλών αυτοδιοικητικών πρακτικών ανά την Ελλάδα, μέσα από ταξίδια, αυτοψίες και συναντήσεις με δημάρχους. Μέσα από τις επαφές αυτής της τριετίας έχει προκύψει ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικό δίκτυο με μέλη σε όλη τη χώρα. Αυτές οι πρωτοβουλίες «γεννούν» τώρα και την συγκεκριμένη εκδήλωση στην Πάτρα.

Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό, προκειμένου, όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει τις παρουσιάσεις των δημάρχων και να συνομιλήσει μαζί τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην είσοδο, ξεχωριστά για κάθε μία από τις ενότητες της ημερίδας. Περισσότερα για την εκδήλωση, όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες, το πλήρες πρόγραμμα καθώς και τα ονοματεπώνυμα των δημάρχων θα ανακοινωθούν έγκαιρα, μέσα στην προσεχή εβδομάδα”.

yttzfkwbcm6339603eec6da
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top