ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σπιράλ: «Γιατί απετράπη ο έλεγχος που είχε αποφασιστεί στη ΔΕΥΑΠ ; »

spiral logo
“Η δημοτική αρχή φοβάται τον έλεγχο” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη “σπιράλ” σχετικά με το ζήτημα της διοίκησης και του ελέγχου στη ΔΕΥΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μια απροσδόκητη υπαναχώρηση προχώρησε η δημοτική αρχή σε ένα ζήτημα που αφορά θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης στην ΔΕΥΑΠ.

Μετά από 4 μήνες ύποπτων συνομιλιών και διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαφωνούντων υπαλλήλων και της δημοτικής αρχής για το διαβόητο θέμα επίβλεψης έργου και άρνησης της επιβλεπούσης μηχανικού να πληρωθεί εργολάβος, απεδείχθη ότι, τελικά, η δημοτική αρχή φοβάται τον έλεγχο. Οι ίδιοι είχαν προτείνει να αποσταλεί η συνολική διερεύνηση του θέματος στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και οι ίδιοι – μετά από 4 μήνες- αποφασίζουν να μην εφαρμόσουν (για άλλη μια φορά) απόφαση του ΔΣ που οι ίδιοι είχαν προτείνει, αποδεικνύοντας πως δεν σέβονται καμία δημοκρατική διαδικασία. Έσπευσαν δε, υπό το βάρος πιθανής ανακάλυψης από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας πλήθους σκανδάλων, να κρυφτούν πίσω από μία αμφιλεγόμενη πρόταση του σωματείου εργαζομένων και να ζητήσουν αναστολή εκτέλεσης απόφασης που έπρεπε ήδη να είχε εκτελεστεί.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά :

1) Τι μεσολάβησε και η Δημοτική Αρχή έκανε πίσω;

2) Γιατί φοβάται τον έλεγχο ;

3) Γιατί συζητούσε τόσους μήνες με τους αρμόδιους υπαλλήλους θέματα διαφάνειας και νομιμότητας; Πρέπει να μπαίνουν σε διαπραγμάτευση τέτοια θέματα ; Υπάρχουν πολλές αλήθειες ή μία και μοναδική ;

4) Τι συμβαίνει τελικά στην ΔΕΥΑΠ με την σύνταξη μελετών, τις προκηρύξεις έργων και κυρίως τι πραγματικά συμβαίνει με τις επιβλέψεις των έργων;

5) Τι σημαίνει για την δημοτική αρχή νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες;

6) Είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να εκτελεί αποφάσεις του ΔΣ που η ίδια εισηγείται;

Πολλά ερωτήματα αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις είναι προφανείς και βαρύνουν ακόμη πιο πολύ την δημοτική αρχή ως προς τον τρόπο που έχει επιλέξει να πολιτεύεται.

spiral stanitsas 1

You may also like

Comments are closed.