ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σπιράλ: «Το τρένο πρέπει να φτάσει στο λιμάνι. Χτες!»

treno spiral voulgaris
Έντονη ανησυχία της δημοτικής παράταξη με αφορμή τις εξελίξεις με τον Ε-65, όπως διαφαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Τα γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια έχουν πλέον αρθεί και σε περίπου τρία χρόνια ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 θα δοθεί σε χρήση. Πρόκειται για την εγκάρσια διασύνδεση της Εγνατίας οδού με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται πως πολύ σύντομα το ταξίδι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι τη Λαμία θα μειωθεί κατά μία ώρα και θα διεξάγεται σε συνθήκες ασφάλειας.

Τι σημαίνει αυτό για τα δύο λιμάνια, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας μας; Σημαίνει ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποκτά ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το λιμάνι της Πάτρας ακόμα ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι μεταφορείς θα επιλέγουν πλέον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα παρακάμπτουν το λιμάνι της Πάτρας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να διατηρήσει το ρόλο του και να αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα υπό μια και μόνο προϋπόθεση: Τη διασύνδεσή του με το τρένο. Εφόσον ασυνόδευτα κοντέϊνερ θα μπορούν να φτάνουν στην Πάτρα (και να αναχωρούν από την Πάτρα) με το τρένο, γρήγορα και οικονομικά, το μέλλον του λιμανιού μπορεί να περιγραφεί ως εξαίρετο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζήσουμε την παρατεταμένη παρακμή του, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που θα προκύψουν για την πόλη.

Χάσαμε και χάνουμε πολύτιμο χρόνο με άγονες διαμάχες, άκαρπες διεκδικήσεις και με πολλή πολιτική κουβέντα. Αυτή τη στιγμή μια και μόνο είναι η ανάγκη για την Πάτρα: Το τρένο να φτάσει στο λιμάνι. Όχι αύριο, ούτε καν σήμερα, χθες!

Όλοι οι φορείς της πόλης, όλες οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις οφείλουμε να συστρατευτούμε σε έναν αγώνα με μοναδικό στόχο τη διασύνδεση του λιμανιού με το τρένο, το συντομότερο δυνατόν.

Το σπιράλ έχει αποδείξει πως και στο συγκεκριμένο θέμα, που θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας για την πόλη, δεν διακατέχεται από εμμονές, συνεργάζεται, ομονοεί, βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα της Πάτρας. Κάνουμε έκκληση να κάνουν το ίδιο όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αφόρητα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ζητάμε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα, το μέγιστο αναπτυξιακό θέμα της Πάτρας σήμερα, το «Πάτρα: λιμάνι και τρένο»».

You may also like

Comments are closed.