ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΗΝ “409” | Ποια είναι η Επερώτηση του Σπ. Σκιαδαρέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

σκιαδαρέσης

 

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Προ ημερών διαβάσαμε στον τοπικό τύπο (ηλεκτρονικό και έντυπο), ότι το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409, στην Πάτρα, βρίσκεται σε λίστα για μακροχρόνια μίσθωση 50ετών σε ιδιώτες. Το μίσθωμα μάλιστα ορίζεται στις 18.000 ευρώ και σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού, οι οποίοι έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, προβλέπουν την μίσθωση του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου για χρονικό διάστημα 50 ετών με δικαίωμα επέκτασης της σύμβασης για άλλα 20 χρόνια.

Σε συνάντησή μου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υ.Ε.Θ.Α./ Γ.Ε.Σ. Ν. Αχαΐας, τα Μέλη αυτού, μού παρουσίασαν την κατάσταση και τις αντιπροτάσεις τους για την χρήση του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της πόλης. προτάσεις οι οποίες δεν είναι βεβαίως τωρινές, αλλά από την πρώτη στιγμή που το εν λόγω Νοσοκομείο έπαυσε να λειτουργεί, το 2017.

Κυρία Πρόεδρε,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, είναι κληροδότημα του αειμνήστου μεγάλου ευεργέτου των Πατρών Βασιλείου Μαραγκόπουλου, κτήριο το οποίο αποπεράτωσε ιδίοις χρήμασι και διέθεσε στο Ελληνικό Δημόσιο με τον όρο: να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί και τον Στρατό. Σε περίπτωση μάλιστα μη τήρησης του όρου αυτού, οι νόμιμοι κληρονόμοι να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το κληροδότημα.

Προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου προς το δημόσιο συμφέρον και πρωτίστως των κατοίκων του Νομού, υπάρχουν και μάλιστα αρκετές.

Κατόπιν των παραπάνω διαπιστώσεων και μεταφέροντας την αγωνία της κοινωνίας των Πατρών, αλλά και αυτήντων Μελών του Συλλόγου των Υπαλλήλων Υ.Ε.Θ.Α./ Γ.Ε.Σ. του Νομού μας, ερωτάσθε στο πλαίσιο του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε.:

α) Ποιες οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής της Π.Δ.Ε. για το εν λόγω ζήτημα,

β)Έχει εξετασθεί εάν η απόφαση για την μίσθωση του κληροδοτήματος σε ιδιώτη συμφωνεί με τον όρο που έχει θέσει ο διαθέτης Μαραγκόπουλος;

Κλείνω την επερώτηση μου, με πρόταση προς το Σώμα: να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο να αποσταλλεί στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημείωση: Επειδή η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), έχει ορισθεί η 22α Φεβρουαρίου 2023, γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, προ της προαναφερθείσας ημερομηνίας.

Με τιμή

ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας

«ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ»

You may also like

Comments are closed.