ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στα 500 με 600 ευρώ ο μέσος όρος ενός ενοικίου στην Πάτρα για μια οικογένεια

Facebook
Twitter

Μεγάλη έλλειψη υπάρχει στην αγορά ακινήτων της Πάτρας σε ότι αφορά τα μεγάλα διαμερίσματα που απευθύνονται σε οικογένειες, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην συνεχή ανοδική τάση που έχουν τα ενοίκια.

Σύμφωνα με το γνωστό μεσιτικό γραφείο της Πάτρας  «Kopanitsanos Real Estate» ο μέσος όρος της τιμής του ενοικίου ενός διαμερίσματος που είναι πάνω από 80 τετραγωνικά (δηλαδή από 3άρι και πάνω) βρίσκεται στα 500 με 600 ευρώ.

Τα υψηλότερα ενοίκια παραμένουν από την πλατεία Γεωργίου και μετά,  πηγαίνοντας προς την βόρεια Πάτρα, με περιοχές όπως η Αγυιά, η Τερψιθέα, τα Μποζαίτικα, τα Συχανά, το Κοτρώνι ή ο Καστελόκαμπος να φτάνουν ακόμα και τα 700 με 800 ευρώ, σε περίπτωση που αναφερόμαστε σε νεόδμητες πολυκατοικίες.

Ο μέσος όρος της τιμής του τετραγωνικού για τα 3άρια και τα 4άρια είναι στα 5 με 6 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και την κατάσταση του ακινήτου. Όμως από τη στιγμή που μόνο για το ενοίκιο μια οικογένεια είναι υποχρεωμένη να δώσει το μεγαλύτερο μέρος του ενός  μισθού που μπαίνει  μέσα στο σπίτι, καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία που έχει για να βγάλει τον μήνα.

Η Πάτρα πάντως λόγω του ότι ακόμα η βραχυχρόνια μίσθωση είναι σε ένα νεοφυές στάδιο έχει χαμηλά ενοίκια σε σύγκριση με άλλες πόλεις. Υπάρχουν διαμερίσματα από 80 τετραγωνικά και πάνω που δίνονται με 400 και 450 ευρώ, κυρίως από την νότια πλευρά της πλατείας Γεωργίου και πέρα (Ψηλαλώνια, Τριών Ναυάρχων, Σκαγιοπούλειο κτλ ), μόνο που τα περισσότερα από αυτά είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχουν ανακαινιστεί.  Οπότε μια οικογένεια με δυσκολία μπορεί να μείνει σε αυτά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top