ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στα 80 ευρώ τα εισιτήρια των υδροπλάνων που έρχονται το καλοκαίρι στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Για να δούμε λοιπόν αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που λένε ότι πολύ σύντομα θα δούμε υδροπλάνα στην Πάτρα. Όχι σε κανονικά δρομολόγια, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Αλλά σε δοκιμαστικές πτήσεις της Hellenic Seaplanes, με την προοπτική τον Ιούνιο ίσως να επανακάμψουν τα υδροπλάνα με κανονικά δρομολόγια.

Ο δε διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους έχει πει ότι οι πρώτες καλύψεις θ’ αφορούν το Ιόνιο και τα Ιωάννινα. Και αμέσως μετά στο παιχνίδι μπαίνει και η Πάτρα, όπως έχει πει ο ίδιος.

Τις δε προηγούμενες εβδομάδες διεξήχθησαν δοκιμαστικά δρομολόγια του υδροπλάνου Caravan C-208, 8 θέσεων, της Hellenic Seaplanes από τα Μέγαρα στο υδάτινο πεδίο του Λαυρίου.

Είναι τα δρομολόγια που πήραν εκτενή δημοσιότητα και στην περιοχή μας με αφορμή το γεγονός ότι συμμετείχαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου (στη φωτογραφία με τον κ. Χαραλάμπους), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κ.α.

5 3

Άρα, φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο «καπνός» για την επάνοδο των δρομολογίων των υδροπλάνων έχει και φωτιά πίσω του. Το πρώτο δρομολόγιο που θα καλυφθεί με άξονα την Πάτρα θα είναι προς Παξούς και Κέρκυρα. Με τι αντίτιμο; Οι πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι το κόστος του εισιτηρίου θα είναι στην «περιοχή» των 80 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η ίδρυση υδατοδρομίων και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για παράδειγμα, προ ημέρων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε δαπάνες χρηματοδότησης υδατοδρομίου στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας ενώ σε διαδικασία αδειοδότησης είναι τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο, Γύθειο και Μονεμβασία.

Επιστρέφοντας στην Πάτρα, πιθανότατα είναι περιττό να επισημάνουμε ότι το υδατοδρόμιο είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΟΛΠΑ και του διευθύνοντος συμβούλου του Παναγιώτη Αναστασόπουλου. Το δε αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο του ΟΛΠΑ βρίσκεται στη χερσαία περιοχή του Βόρειου Λιμένα (στον προβλήτα Άστιγγος, στην επέκταση της οδού Νόρμαν).

Κι όπως έχει πει κι ο Πέτρος Ψωμάς του «Σπιράλ» είναι αυταπόδεικτη η αναγκαιότητα να αποκτήσει η Πάτρα το τετράπτυχο «Μαρίνα-Υδατοδρόμιο-Κρουαζιέρα-Θαλάσσιο μέτωπο», προκειμένου να ενισχυθεί ο θαλάσσιος τουρισμός που θα φέρει στην πόλη επισκεψιμότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top