ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια των Ρώσων κατακτητών η Μαριούπολη – Η έκκληση του δημάρχου της πόλης

marioupoli 873x432.jpeg
Η Μαριούπολη είναι στα χέρια των Ρώσων κατακτητών. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης της Ουκρανίας, απευθύνοντας έκκληση για την εκκένωσή της. 

«Δεν ελέγχουμε τα πάντα« δήλωσε ο Vadym Boichenko, δήμαρχος της Μαριούπολης ζωντανά στην τηλεόραση. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, σήμερα είμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Ο δήμαρχος ζήτησε την ολοκληρωτική εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της πόλης η οποία πριν την ρωσική εισβολή μετρούσε πάνω από 400.000 κατοίκους.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται στην υπό πολιορκία Μαριούπολη σήμερα, μια πόλη που είναι αδύνατον να επιβιώσεις αφού δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και σύνδεση. Είναι πραγματικά τρομακτικό», είπε.

Μιλώντας στο CNN ο δήμαρχος της πόλης είπε: «Η πιο σημαντική μας αποστολή είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα υπάρχουν 26 λεωφορεία σε αναμονή για να μεταβούν στην Μαριούπολη αλλά δυστυχώς δεν έχουν άδεια να μετακινηθούν. Αυτό το παιχνίδι παίζεται κάθε μέρα αλλά η Ρωσία παίζει μαζί μας», είπε.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ