ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κεραμίδια» επιχειρηματίες στο Ψαροφάι – Καταγγέλλουν σοβαρές παραλείψεις και λάθη στην αδειοδότηση Super Market

Όλο το χρονικό της υπόθεσης με το κατάστημα, που έχει ξεσηκώσει κόσμο και κοσμάκη στην περιοχή Ψαροφαΐου.

supermarket

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Ψαροφαΐου η είδηση πως ξεκινά την λειτουργία του super market έκτασης σχεδόν 900 τ.μ. όταν στους ίδιους είχε απαγορευτεί η ενοικίαση μεγαλύτερων χώρων μια και από τον Δήμο η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως οικιστική και απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.

Ήδη κατά της απόφασης του Δήμου που επέτρεψε σε super market να λειτουργήσει σε μεγάλο ακίνητο συνολικού εμβαδού σχεδόν 900 μέτρων, προσέφυγαν 13 κάτοικοι – επιχειρηματίες της περιοχής.

Μάλιστα η προσφυγή τους έχει κοινοποιηθεί και στην αρμόδια Εισαγγελία. Όπως επισημαίνουν, το super market για να πάρει την άδεια και να αιτιολογήσει την λειτουργία του σε 150 με 200 τετραγωνικά, ανέφερε πως θα έχει δραστηριότητα μόνο με 5 ΚΑΔ, όταν είναι γνωστό ότι ένα τέτοιο κατάστημα έχει δεκάδες.

Στις 5 Μαΐου 2022 δόθηκε η πρώτη απάντηση από τον Δήμο Πατρέων σε αίτηση χρήσης γης προς τον μηχανικό του καταστήματος, στην οποία βεβαιώνεται ότι το Ο.Τ 1039 έχει χρήση αμιγούς κατοικίας, το οποίο είναι «κατοικία 1ης βαθμίδας» στο οποίο περιλαμβάνονται τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 200 τ.μ. που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με την παραπάνω απάντηση επιτρέπεται στο κατάστημα η αιτούμενη δραστηριότητα μόνο μέχρι 150 τ.μ..

Στη συνέχεια έγινε βεβαίωση εγκατάστασης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος του τμήματος Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων  το οποίο βεβαιώνει ότι η επιχείρηση με δραστηριότητα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΤΗΝΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧ/ΚΗΣ & ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ, χωρίς όμως περιέργως να αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων. Στις 2 Ιουνίου 2022 έγινε κοινοποίηση γνωστοποίησης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οποία αναφέρονται 5 ΚΑΔ, ενώ σήμερα το κατάστημα super market διαθέτει πάρα πολλούς ΚΑΔ! Μάλιστα στην συγκεκριμένη κοινοποίηση αναγράφεται με σαφήνεια ότι ο χώρος λειτουργίας του καταστήματος είναι 455,8 τ.μ..

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 10 23 141324

ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ

Οι κάτοικοι ζητούν να ελεγχθεί άμεσα το super market διαφορετικά όπως επισημαίνουν στην «Πολιτεία» ας επιτραπεί και σε αυτούς να μισθώσουν τις ιδιοκτησίες τους σε μία και μόνο εταιρεία και να λειτουργούν επιχειρήσεις άνω των 200 τ.μ. ή να τους επιτραπεί να «μεγαλώσουν» τα δικά τους καταστήματα (μισθώνοντας π.χ. και τα διπλανά), ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Κατά τους κατοίκους που έχουν προσφύγει, ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να λειτουργεί ως super market. Στην προσφυγή τους το αιτιολογούν: «Δεδομένου του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εμβαδού μ.τ 878,600, του οποίου η λειτουργία υπερβαίνει τα  200 μ.τ. και τα 150 μ.τ. σύμφωνα με την χρήση γης που το αφορά για να που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, λειτουργεί παράνομα και αντικειμενικά δεν έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις βεβαίωσης και εγκατάστασης που απαιτεί ο Νόμος».

ΟΙ προσφεύγοντες ζητούν τον άμεσο έλεγχο του καταστήματος από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών,  την Υπηρεσίας Δόμησης Πατρών, το τμήμα Αδειών Λειτουργίας Καταστημάτων, το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών! Επίσης να γίνει έλεγχος από το τμήμα Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Πατρέων.

Επίσης εκφράζουν την απορία τους προς τον Δήμο πως δόθηκε άδεια λειτουργίας σε super market, χωρίς να αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα τα οποία καλύπτει η επιχείρηση. Έγινε κάποιο λάθος; Κάποια παράλειψη;

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Δήμος Πατρέων έδωσε μία πρώτη απάντηση στην δικηγόρο των 13 κατοίκων – επιχειρηματιών Ελένη Ασημακοπούλου, αναφέροντας πως έχει παραπέμψει την υπόθεση στη νομική του υπηρεσία. Η «Πολιτεία» επιχείρησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά δεν τα κατάφερε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.