ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στα θρανία από αύριο οι μαθητές της χώρας με νέα δεδομένα – Όλες οι πληροφορίες

sxoleio mathites
Οι διευθυντές των σχολείων θα δίνουν αύριο από τις 7 το πρωί self test σε όσους μαθητές δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία, προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια και με τους εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους που προβλέπει το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σχεδόν το 13% των δικαιούχων δεν κατάφεραν χθες να βρουν αυτοδιαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία καθώς είχαν εξαντληθεί. «Ήρθανε πολύ λίγα τεμάχια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να δυσαρεστείται» δήλωσε η φαρμακοποιός Άννα Κουβαρά.

Σε ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας διευκρινίζουν ότι «στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ANT1 είπε ότι το 87,5% των γονιών έχουν ήδη πάρει τα self test κι ότι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την αρχή του μέτρου της δωρεάν διανομής τους.

«Μόνο κάποιες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ελλείψεις. Ωστόσο μέχρι το βράδυ θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων», δήλωσε ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αργά χθες οι διευθυντές των σχολείων έλαβαν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για το πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα την Δευτέρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόπτσης είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και την πλατφόρμα.

Είναι μονόδρομος να είναι ανοιχτά, όρθια και υγειονομικά ασφαλή τα σχολεία, ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ Ζήσης Καπρανάς.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων δικαιούνται 5 δωρεάν self test προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων.

You may also like

Comments are closed.